Julgris på gymmet

Den där känslan när man känner sig för otymplig
för att gå och träna men man vet att man borde…Någon har denna jul ätit på tok för mycket mat och gått all in i diverse onyttigheter. Typs carbbackloading, varje dag!!!! Utan träning dock…

Anyways, har inte kunnat träna som vanligt heller eftersom jag jobbat som en knast och gymmets öppettider inte fungerat ihop med mina arbetstider. Idag gjorde jag i alla fall slag i saken och tog mig dit. Just nu kör jag två pass med tunga vikter och få reps följt av 2 pass högrep med lättare vikter. Idag stod ett högrepspass på agendan vilket kändes helt rätt. Det är mycket lättare, både fysiskt och psykiskt att träna på det senare viset tycker jag. Sagt och gjort, julgrisen (aka me) tog sig igenom hela passet, vilket gick som en dans med dessa välfyllda glykogendepåer 😉 Därefter kände jag att det fanns mer kvar så jag körde en finisher med KB swings och KB goblet squats. Tro mig det är jobbigare än det verkar. Speciellt efter ett styrkepass.

10 swings - 1 goblet squat
9 swings - 2 squats
8 swings - 3 squats
7 swings - 4 squats

….and so on ner till 1 swing och 10 squats, sen vänder pyramiden och man kör

10 squats - 1 swing
9 squats - 2 swings
8 squats - 3 swings
och man är klar när man kört 1 squat - 10 swings.

Öden döden. Har ni testat den här?

6 reaktioner till “Julgris på gymmet

  1. Hade precis samma känsla första passet efter en jul med betydligt mer kolhydrater än planerat! Men skönt när det är gjort. Ditt kettlebells och goblet squat pass är gymt, började med det när du skrev om det sist!

  2. Här är en till som verkligen inte har hållit sig till LCHF i jul. Inte på hela december månad faktiskt. Fram till jul tränade jag åtminstone tre gånger i veckan men dagen före julafton började jag känna mej lite förkyld och på juldagen låg jag sedan utslagen i soffan framför tv:n. I dag gick jag för första gången på en vecka, ut på en lugn och skön promenad på 4 km, i ca 2 lagom kalla minusgrader. Orken har verkligen minskat ner till typ noll under veckan i stillhet så nu kan det ju bara bli bättre! På torsdag, dvs den 1 januari 2015 gör jag som så många andra, börjar mitt nya (LCHF) liv!!

    1. Skönt att du är på bättringsvägen! Har funderat lite på det med att man gärna ”släpper på tyglarna” vad gäller LCHF:andet runt jul och tänker att det är helt ok och tom lite skönt, förutsatt att det är under en begränsad period och att man vet med sig att det är enkelt att komma på banan igen 🙂 Att släppa på kontrollen då och då och hålla fokus på viktstabilitet (eller se att vikten ökar något) är smått befriande och kan kanske tom göra så att stressen minskar?!

      Skönt att rutinerna snart kan gå

  3. Varför!! Så fort jag kommit igång med träningen får jag ont i halsen. Detta är 3dje gången på 2 månader. Är så trött på det. Vill komma igång och träna hårt igen. Har beställt probi frisk, magnesium och d-vitaminer. Tips på hur jag kan hålla mig frisk?

    1. Mycket av immunförsvaret sitter i tarmen. Tar du hand om den? Stressar du mycket och sover lite? Även det påverkar immunförsvaret. Även C-vitamin kan hjälpa dig. Pepp och hoppas du är på bättringsvägen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *