Inlagd ingefära - LCHF gari

Alltså jag är helt frälst i inlagd ingefära! Tycker man får alldeles för lite när man beställer sashimi, så jag bestämde mig för att göra det själv, så jag kan få precis hur mycket jag vill 😀

Till en stor burk behöver du:
200 g ingefära
5 dl kokande vatten
1 dl risvinäger
0,5 dl sukrin
0,5 tsk salt

Skala ingefäran och riv sedan med osthyvel alternativt mandolin. Ju tunnare skivor desto bättre. Lägg sedan ingefäran i det kokande vattnet. Ställ åt sidan och låt dra 20 min. Häll sedan bort vattnet genom en sil.

Värm risvinäger, sukrin och salt i en kastrull till sukrinet löser sig. Ställ därefter åt sidan för att svalna.

Lägg sedan ingefäran i en burk och häll på risvinägern så den täcks helt.

Idag hade jag den till sashimi gjord på ekologisk lax från Green Matmarknad. Bättre än salmalax 😉 På tallriken låg även Goma Wakame (tyvärr köbevarianten), riven pepparrot, rostade sesamfrön, avocado och soja. Det här är lätt en av mina favoriträtter!

4 reaktioner till “Inlagd ingefära - LCHF gari

  1. Detta är faktiskt något jag tänker på ibland (är ju sashimi entusiast), då dessa inläggningarna ofta har socker i sig (och så är det jättedyrt). Mycket smartare att göra själv, så kan man hellre tålda den där extra kolhydraten ifrån sojasåsen. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *