The Bulletproof Diet

Har nu läst färdigt The Bulletproof Diet. Twice till och med. Så går det när man tar med för lite böcker på semestern. Författaren, Dave Asprey är även mannen bakom Bulletproof coffee som blev väldigt populärt i LCHF kretsar för ett par år sedan. Dieten, eller livsstilen, går ut på att man ska äta en så antiinflammatorisk kost med så lite mögel och gifter som möjligt. I grund och botten en paleolitisk kosthållning med några undantag och tillägg. 50-70% av energin ska komma från fett, upp till 20 % från protein och resten grönsaker samt stärkelse (väldigt lik The perfect health).

I kort går dieten ut på att börja dagen med en Bulletproof coffee (gärna med hans egna framtagna produkter då kaffet inte innehåller mögel och MCT oljan är best och the best), därefter äter man lunch och middag - med ett ätfönster som är öppet endast 6 timmar. En dag i veckan kör man en proteinfast för att låta kroppen städa undan sjuka och skadade celler och organismer, samma dag ska man även se till att kolhydratladda för att undvika underfunktion i sköldkörteln pga den kolhydratreducerade kosten.

Alla livsmedel, samt tillagningsmetoder, delas upp i tre kategorier…

Bulletproof, bästa möjliga
Suspekta
Kryptonit

…beroende hur de påverkar kroppen i endera riktning. Denna information finns även att ladda ner som en PDF. Fördelen med boken är att han beskriver varje livsmedel för sig, vad det är som är bra/dåligt. Överkurs eller behändig information? You decide.

Personligen tycker jag inte att boken innehöll mycket nytt, men visst fanns där ett par intressanta saker som jag vill titta närmare på. Som med alla hälsoböcker får man ta vissa delar med en nypa salt. Som att man inte behöver träna mer än en gång per vecka för att lägga på sig muskler och få ett 6-pack…

Vem ska läsa boken? Den som idag inte mår bra av eller har blivit friskare av LCHF, eller de som ätit LCHF under lång tid och inte gått ner i vikt. Den som vet med sig att en är känslig för mögel och den som är intresserad av biohacking.

2 reaktioner till “The Bulletproof Diet

  1. Har ätit Lchf i några år nu. Har väldigt lite problem med min fibromyalgi nu mot förr. Har börjat träna väldigt mycket. Är inne på att gå över lite mer mot paleo hållet och öka upp min kolhydrater lite. Ligger i dag på man 20gr. Är inte överviktig men har pytte lite extra på magen jag vill bli av med och må ännu bättre. Vad tror du?

    1. Tror inte att du kommer bli av med magen genom Bulletproof. De sista kilona vill oftast sitta där de sitter trots bra mat, träning etc. Har du ätit LCHF (och väldigt få kh) kan det vara värt att prova på carbnite. Det finns ett gäng inlägg om carbnite på bloggen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *