Köksfix

Då var man hemma igen efter en väldigt skön och rolig semester. Det har varit mycket sol, bad och mat - samt många (alltför billiga) drinkar 😉 Detta i kombination med noll träning har resulterat i ett par (välsmakande) extra kilon. Så värt det! Men nu är man som sagt hemma igen och både kyl och frys gapar tomma. Har haft en köksfixar dag och fyllt upp med ett par välbehövliga basingredienser så som oxbuljong och majonnäs. Buljongen kommer jag ha som bas i soppor, vilket det kommer bli bra mycket mer av här hemma. I Thailand åt jag en soppa om dan! Det är ju skitsmidig mat samtidigt som det är ett skonsamt tillagningssätt plus att man kan kasta i lite av vad man har hemma och krydda till den med önskade smaker. Kanske världens hälsosammaste snabbmat?

Jag är fortfarande inte riktigt nöjd med majonnäsen. Sen jag slutade med rapsolja har jag försökt laborera med olika oljor för att få till en mild smak, men det vill sig inte riktigt. I går blandade jag smält kokosolja, lite MCT, smält smör, oliv - samt macadamiaolja. Konsistensen blev bra (även i kyl) men smaken är som sagt inte riktigt där. Macadamiaoljan gillar jag inte alls. Har en härsken muggig smak. Kanske att man kan använda den på kroppen i stället för i maten?

Provade även att göra kokossmör och nötsmör. Inte för jag vet vad jag ska ha dessa till men blev sugen på att testa. Kokossmöret blev sött och gott. Körde en halv påse flingor i mixern och när det började bli till smör hällde jag i en matsked kokosolja.

Nötsmöret blev inte lika gott, men sen är jag inte heller någon big fan of hasselnötter vilket var det enda jag hade hemma. Anyways, jag rostade en halv påse nötter i ett stekjärn och ”rullade” sedan av skalet. Ner mer nötterna i mixern och körde tills det blev smör. Tillsatte lite flingsalt och några grovhackade nötter.

Passade också på att grilla en hel kyckling i ugnen. Alltså Bosarpskyckling! Jag dör lite varje gång jag äter detta. Köttet är heeelt annorlunda mot ”vanlig” kyckling. Fast och tuggigt liksom. Det är den enda sorts kyckling jag äter nuförtiden, med tanke på hur konventionell uppfödning ser ut. Anyways, smakar det så kostar det 😀 Den här rackaren vägde ca 1,5 kg och utav detta fick jag ut 0,5 kg kött (ja jag vägde det. Nyfiken ju!) och kilopriset ligger på en 110:-

Det låter knäppt, men fan vad skönt det är att dona i köket! Är något rogivande med det, eller vad säger ni?

3 reaktioner till “Köksfix

  1. Jepp så är det! 🙂 Idag ska jag ha en matlådefixar-dag! Maletköttsoppa på ekologiskt nötkött står bland annat på agendan! 😀

    1. Gott! Själv blir det inte så mycket fixande den här söndagen. Först ska jag på brunchbjudning och efter det väntas älgstek hos föräldrarna 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *