Bulletproof Coffee

Såhär har jag inlett mina morgnar den senaste veckan. En Bulletproof kaffe med MCT olja och lite smör. Inspirerad av mannen bakom kaffet (Dave Asprey) och boken ”The Bulleproof Diet”. Det här typen av fettkaffe blev väldigt hypad för ett par år sedan och idag finns det många varianter på drycken. Själv håller jag mig till originalreceptet som innehåller:

Nybryggt kaffe
1-2 msk MCT olja
1-2 msk smör (inte 50-80g alltså 😉

Mixa ihop alla ingredienserna så det blandar sig och skummar. Jag använder en liten caffe latte visp (trodde inte att dessa fortfarande gick att köpa, men jo). Genom att mixa detta undviker man att allt fettet lägger sig på ytan. Det gör dessutom att det smakar som om man har grädde i kaffet. Big like! Dessutom håller man sig mätt många timmar, samtidigt som man fortfarande ”fastar”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *