Bodytransformation - kosten, träningen, vilan

Jag har styrketränat ganska många år nu och jag är på det stora hela nöjd med hur min kropp ser ut och vad den klarar av. Det finns dock delar av den som laggar, både vad gäller styrka och utseende. Vi pratar glutes och hamstrings - rumpa och lår på svenska. Uppenbarligen har jag inte tränat dessa delar rätt, därav noll eller marginell utveckling. Ålder och tyngdkraft tar också ut sin rätt 😀 Anyways, blev tipsad om den här boken och efter att ha gratisläst ett par kapitel var jag ganska övertygad om att jag hade hittat vad jag sökte. Har bara skummat den som hastigast, har mest sneglat på träningsprogrammen och den gedigna övningsbanken med instruktioner och bilder #kännermigförhoppningsfullochredoförattsättaigångnu!

Det gjorde inte saken sämre att jag hade ett mycket bra prat med PT:n tidigare idag. Vi snackade träningsmål och fokusområden, upplägg, how to, reps, sets, TUT (time under tention) träningsfrekvens, HIIT - och om Bret Contreras (mannen bakom boken)! PT:n var en fan av Contreras vilket gjorde att jag upplevde en doublewin för mina mål! Hur jag ska träna kommer i ett senare inlägg. I dagsläget kan jag bara säga att jag kommer träna tre dar i veckan. Varken mer eller mindre. Köra HIIT två av dessa dagar och detta innan jag kör igång med styrkan. Någon är superpsyched 😀

Vad gäller kosten kommer jag inte göra några förändringar utan köra på det koncept som funkat bäst för mig. Både vad gäller mående och kroppssammansättning. Det blir fortsatt paleo/lowcarb som står för grunden men kommer ha en carbnite i veckan och en dag då jag proteinfastar. Vad gäller mina carbnites är tanken att de ska bli ”nyttigare” än innan. Sötpotatis, vanlig potatis, ris och frukt har jag tänkt mig. Med sporadiska inslag av choklad:D Sen om det håller hela vägen får vi se, men det är i alla fall visionen. De dagar jag jobbar äter jag tre mål per dag, och de dagar jag inte jobbar blir det endast två måltider (med undantag för carbnite;). Det är inget jag planerar men det brukar falla sig ganska naturligt. Både jag och mannen behöver vara igång ett par (typs fyra) timmar innan vi äter så det blir oftast inte frukost förrän 12.30- 13:00. Vi ”hinner” alltså inte äta tre mål, det är enda anledningen. Däremot så dricker vi alltid fettkaffe de dagar då vi inte äter frukost och då på 1,5 msk MCT olja och 1 msk smör.

Att vila och återhämta sig är en viktig del i att bygga en stark kropp. Tidigare har jag ojat mig över att jag inte sover tillräckligt, inte använder spikmattan eller mediterar tillräckligt ofta. Sömnen har på något sätt löst sig självt, sover 8 timmar per natt och sover bra! (vilket med största sannolikhet hänger ihop med mitt för tillfället översunda leverne). Vad gäller spikmatta och meditation kom jag på att man kombinera dessa. Antingen innan man går och lägger sig, eller innan man stiger upp på morgonen. Denna rutin är inte satt än, men jag jobbar på det.

Där har ni planen i stora drag. Tre verktyg för att uppnå mitt mål bodytransformtion. #nöjd

4 reaktioner till “Bodytransformation - kosten, träningen, vilan

  1. ”Med sporadiska inslag av choklad” 😀 Helt klart bäst i din plan tycker jag!! 😉

  2. Väntar med spänning på lite utvärdering! och väntar på att jag själv kan bli frisk så jag får dra igång med min träning! Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *