Ceviche görs på rå fisk. Det kan vara vit fisk, lax, pilgrimsmusslor eller räkor. Tänk bara på att frysa fisken eller skaldjuren tre dygn innan tillagning så eventuella parasiter dör.
1-2 avokado
2 tomater
1 liten mango
gurka
blandade gröna blad
½ röd chili
saft från ½ citron och 1 lime
1 vitlöksklyfta
koriander
salt
200-300 g tinad fisk eller råa räkor
Ta fram lax och räkor i god tid så de hinner tina. Dela därefter fisken i ungefär 1×1 cm stora bitar. Låt räkorna vara hela. Lägg i en skål och pressa över citron och limesaft. Tillsätt finhackad chili och pressad vitlök. Låt marinera i kyl ca 30 minuter.
Skala och skär mango, avokado och tomat i tärningar. Dela gurkan på längden och skrapa bort kärnorna med hjälp av en tesked.
När fisken/räkorna fått marinera klart så blanda ihop ovanstående ingredienser. Tillsätt blandade gröna blad precis innan serveringför volym. Krydda med koriander och flingsalt efter tycke och smak.
#frukost
#fisk