Sjuka matkostnader!

Pengar och hälsa

4936:- Exakt så mycket pengar har jag lagt på mat denna månad. Och då har jag inte ätit ute en enda gång, det här är endast inköp gjorda i mataffären. Fick en smärre chock när jag såg slutsumman. Tilläggas ska då också att det här (nästintill) uteslutande bara är ”min” mat.

Bra mat kostar och det får lov att kosta. Så har jag tänkt (och tänker fortfarande), men till vilket pris? Jag har aldrig tidigare sammanställt hur mycket pengar jag verkligen lägger på mat. Har uppskattat och trott att jag landat runt en 3000:-. Well well

Jag gick tillbaka ett par månader för att se om just den här sista stack ut på något sätt. Det gjorde den inte

Det här håller ju inte. Oavsett hur viktigt och gott jag tycker det är med bra mat så finns det roligare saker att lägga de där pengarna på. Som resor till exempel. Hade en lång diskussion med en arbetskollega idag om hur jag skulle kunna kapa matkostnaderna. Vi konstaterade att antingen så fick jag börja äta kattmat och stressade grisar, köra high carb low fat, alternativt börja med någon form av fasta. Inget av alternativen lockar, men det sistnämnda är i varje fall doable.

Hur minskar man sina matkostnader? Får börja med att göra upp en budget helt enkelt.
Spara kvitton och se vad det är som kostar.
Välja grönsaker efter säsong.
Välja rotfrukter framför grönsaker
Äta mindre animaliskt protein

What else? Hit me med era bästa tips (så jag kan fira min 40-års dag på Bora Bora 😀 )

 

 

 

4 reaktioner till “Sjuka matkostnader!

  1. När jag bodde i Sverige och åt low carb mestadels, köpte ekologisk osv. hade jag en månadskostnad av 2500:- ungefär och tyckte det var mycket. Jag köpte dock nästan allt på Lidl och gjorde matlådor osv. Low carb är inte dyrt imö, man behöver ju mi dre mat eftersom det håller mätt länge!

    1. Oj, det var inte mycket pengar för en hel månad! Jag tycker nog att LCHF är en väldigt dyr kosthållning - om man nu väljer KRAV och eko fullt ut (samt inte baserar sin kost på bacon, korv och mjölkprodukter).

  2. Vi tre i familjen och en fjärde på väg, …handlar så mkt som möjligt ekologiskt. I jämförelse med våra bekanta som äter pasta och Ica basic så lägger vi en förmögenhet på mat. Vi måste nog börja handla efter säsong och inte vad man är sugen på att äta för stunden…Valde bort de besprutade svenska jordgubbarna för 50kr litern i midsomras och gjorde en rabarberpaj med rabarber från trädgården istället, det gick ingen nöd på oss ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *