Utvärdering Strong Curves

Strong CurvesLite mer än tre månader har gått och 48 träningspass med Strong Curves är avklarade. Det har varit tre lärorika månader där fokus har legat helt och hållet på glutes. Jag var lite skeptisk till upplägget då det bygger mycket på högrep och volymträning, med några få tunga övningar. Ni vet, -”ska du bygga måste du köra tuuungt och fååå reps”…Enligt Contreras växer en muskel bäst då nedanstående kombineras:

  • Muscle damage
  • Metabolic stress
  • Mechanical tension

Jag gillade upplägget då jag är van vid att träna mestadels tungt. Att träna med lägre vikter och mer volym är jobbigt på ett helt annat sätt. Pulsen blir högre, man får mjölksyra och kontakten med den arbetande muskeln blir både bättre och tydligare. Gillar!

Det ”ultimata” upplägget bygger på att man tränar glutesen 4 dagar i veckan. Även det går emot normen. En muskel måste ju få vila för att kunna växa. Contreras hävdar motsatsen och rumpan och benen mycket väl tål den stora volymen. De två första månaderna körde jag helt enligt plan, men den sista blev det lite si och så vad gäller frekvensen. Jobb, öppettider på gymmet och livet kom emellan. Någon vecka blev det bara två pass och övriga tre, men samtliga pass är som sagt avklarade nu.

Varje pass består av fyra rump/ben övningar, två överkroppsövningar och två magövningar - 8 övningar totalt. Man supersetar de flesta övningar vilket sparar tid och gör passet mer intensivt. Magövningarna har jag slarvat med, eller gjort då och då. Tycker att den blir involverad i så många andra övningar. Men det kan man ju göra som man själv vill.

Restultaten då? Jag har tagit bilder men de är så gräsliga så de går bara inte att lägga upp! Jag var rätt dum och mätte inte heller omfånget på rumpan innan jag började Strong Curves (men det har jag gjort nu). Jag kan inte se att den växt och blivit rundare, däremot har de där envisa, sorgliga vecken under baken blivit bra mycket mindre. Hade tydliga veck/depåer där tidigare, vilka har slätats ut avsevärt. Det finns fortfarande att ta av och jag är långt ifrån färdig än - men visst har Strong Curves gett resultat. Glutes

Jag kommer fortsätta fokusera på glutes och baksida lår. Är fortfarande väldigt quad dominant 🙁 Framöver blir det dock bara tre styrkepass i veckan och eventuellt ett intervallpass. Nu ska jag sätta mig och göra denna månads träningsprogram. Tycker det är skitkul att sätta ihop nya program. För den som inte är van eller inte vet hur den ska göra finns det en galet stor övningsbank i boken.

Uppföljning kommer om ytterligare tre månader!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *