Att leva livet eller genomlida det…

Bild från www.thunderclap.it
Bild från www.thunderclap.it

…det är en ganska stor skillnad. Jag vill så gärna vara en av dom som verkligen lever livet och uppskattar det här och nu, men det är jag inte. Att ständigt längta till något annat, det är jag det. När semestern börjar närma sig sitt slut längtar jag redan tills nästa. När det är måndag längtar jag till det är fredag. Vid arbetsdagens början längtar jag till dess slut och sådär rullar det på. Känner ni igen er, eller är det bara jag? Såhär kan man inte leva. På ett sätt längtar jag ju livet av mig själv!

Har funderat mycket på denna längtan och väntan. Var den kommer ifrån. Vad föder detta tankesätt? Det har tagit sin tid att komma fram till svaret, eller rättare sagt det har tagit tid att våga inse och acceptera detta och konsekvenserna som medföljer.
Att inte leva i nuet och ständigt vilja vara någon annanstans är en form av verklighetsflykt. Att ständigt vilja vara någon annanstans måste betyda att man inte är nöjd med det liv man har eller sättet man lever på. Right?!
Det här insikten har garanterat varit en bidragande faktor till den mentala stress jag upplevt under det senaste halvåret, vilket i sin tur påverkade både sömn, mående och kroppsform. Skriver mer om detta i ett separat inlägg.

Vad är det som gör att man inte är nöjd med det liv man har? Någon har kanske ett dåligt förhållande, en annan trivs inte på sitt jobb, en tredje har ekonominska problem. Jag har som sagt insett vad som hindrar just mig, och det är tiden. Eller rättare sagt bristen på den och att inte fullt foga över den tid jag har. Inte kunna göra vad jag vill när jag vill. Det gör mig stressad. Jag lever upp när jag är ledig och tiden däremellan är bara en lång transportsträcka kantad av måsten och rutiner. Sådär kan man ju inte ha det!

Att helt och hållet kunna foga över min tid och mitt liv är ett långsiktigt mål, men vägen dit måste ta en annan vändning. Måste börja leva lite varje dag, inte bara helger och semesterdagar. Lära mig uppskatta det lilla i vardagen. Det är jag skitdålig på, men jag har bestämt mig och jobbar aktivt på det.

Lever du ditt liv eller genomlider du det?

8 reaktioner till “Att leva livet eller genomlida det…

  1. Jag lever nog livet lite för mycket varje dag skulle behöva ta det lite lugnare istället o inte stressa för det gör jag lite varje dag tyvärr…..:(

  2. åh vad jag känner igen mig, vill också bara att dagen ska ta slut så jag får gå upp o gå till gymmet igen, veckan ska ta slut så det blir fredag och så fort jag varit på semester så googlar jag nästa resa…känns som livet rinner genom fingrarna på mig och att jag inte njuter av nuet. Bor fint, har bra jobb, pengar o kärleksfull pojkvän men ändå saknas det något….

  3. Ditt inlägg är såå jag! Det där är precis jag! Idag söndag, längtar jag till onsdag. På onsdag kommer jag att längta till fredag. På fredagen kommer jag att längta till tisdagen. Jag är verkligen urusel, nej fel tankesätt, jag är mindre bra på att leva i nuet. Jag skulle verkligen behöva lära mig att leva i nuet, lära mig att uppskatta och känna efter just nu.. Så just nu genomlider jag nog bara livet… :/

    1. Visst är det trist?! Med tanke på att det finns 365 dagar på ett år och man ”lever” ungefär en tredjedel av dessa dagar. Jag vill inte ha det så, så jag jobbar på att bli bättre på att leva 🙂

  4. Hjälp, vill nästan inte läsa ser där…
    Har utbildat mig till mitt drömyrke, ändå vill jag bara att dagarna ska gå så jag får komma hem. Semestern är slut och jag längtar redan till nästa…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *