Kimchi all over the place

Det här med att fermentera mat är inte helt riskfritt 😉 Jag var lite brydd över att syrningen inte hade kommit igång efter ett dygn, så jag lät mina burkar stå i rumstemeratur ytterligare ett dygn. Vi har en stor skrubb där vi förvarar bland annat verktyg, mannens gedigna rom och whiskysamling, mina böcker, tvättkorg - ja allt sådant som inte har en given plats i lägenheten. Denna skrubb brukar också agera ”jordkällare” åt mina syrningsexperiment.

Exploding foodIgår skulle jag titta till mina burkar och se om det hade börjat jäsa än och visst verkade det så. Jag såg att det hade sipprat ut lite vätska ur burkarna och tog en trasa för att torka upp. Bestämde mig även för att öppna locken och lätta lite på trycket i burkarna. Kanskse att jag öppnade lite för snabbt för POOF och SPLASH så hade jag kimchi all over the place! På väggar, golv, flaskor och på mig själv! Där stod jag med gapande mun - rödprickig och grann med en doft av vitlök och fisksås…Det var bara till att kavla upp ärmarna och börja sanera skrubben.

Well, lesson learned. Kommer aldrig att fylla burkarna så mycket igen. Kommer inte heller lufta burkarna inne i skrubben framöver 😀

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *