Idag har det regnat och blåst hela dagen, så jag har passat på och donat lite i köket. Satte igång ett nytt kok benbuljong och gav mig på att göra kimchi för första gången. Herregud vad många moment det var! Lång tid tog det med, även om det här skulle vara snabbvarianten.
Jag brukar göra en badge buljong i månaden. Det är ungefär så länge ett hopkok varar. Denna gång ska jag låta buljongen koka 36-48 timmar för att se om det ger någon skillnad på smak och konsistens. Jag har tagit för vana att dagligen dricka en kopp, antingen tillsammans med min frukost eller med lunchen. Om man inte gillar att dricka det rätt upp och ner kan man ha buljongen som en grund i en soppa eller blanda ner med ex köttfärssåsen eller i en gryta.
Kimchin är jag sjukt spänd på! Är ju väldigt svag för fermenterade grönsaker och tänkte att kimchin kunde vara ett bra komplement till min chili-morotskål. Det tar betydligt längre tid att preppa kimchin, men å andra sidan är den ätfärdig redan efter en vecka jämfört med 6-8 veckor för de andra grönsakerna.
åh, du får gärna dela med dig av kimchi-recept!:)
Hittade det på youtube, men det är världens längsta recept!!! Delar länken istället 😉