En månad på diet avklarad

Dietmat

Vad snabbt tiden går! Tänk att jag redan har avklarat en tredjedel av dieten. Bara två månader kvar. Allt rullar på som det ska och jag mår helt fantastiskt bra! Är helt i balans på alla plan. Sover bättre än någonsin, har energi dagen igenom och det beror helt och hållet på kosten.

Jag har egentligen inte ändrat så mycket med den, om man jämför med hur jag vanligtvis äter. Men visst har jag skalat av en hel del och lagt till en del, sådant som jag tror främjar både hälsa och viktnedgång. Tänker mycket på alla mina tarmbakterier. Tror att de har ett stort finger med i spelet vad gäller ovanstående, så jag försöker definitivt hålla dem på god fot 😀 Att jag reggar allt jag äter och äter efter en viss energifördelning är nog den största skillnaden.

Annars är det fokus på ”clean eating”. Käkar mycket fet fisk, vilt, grönsaker och rotfrukter. Fett främst i form av ghee, smör, oliver, avocado och nötter. Använder jag växtoljor blir det kokos- eller oliv-olja, men det blir inte i några större mängder. Jag äter mycket och sjukt god mat! Skulle aldrig nånsin kunna tänka mig att gå på en vanlig diet (tänk torsk, kyckling, ris och fryst broccoli)!!! Det ska va gott å leva, även när man går på diet. Än så länge känner jag inte att jag försakat något och det är mycket tack vara mina lördagar då det kolhydratladdas. Även om dessa till största del är väldigt städade så finns det utrymme till lite skit.

Träningen flyter också på och nya upplägget med att dela upp träningen i över-/under-kropp känns helt rätt! Det har än så länge gett utdelning i form av fler chins och tyngre vikter på många benövningar. Har bättre fokus och orkar mer med detta upplägg. Får se hur länge jag känner så, det kommer kanske att ändras under resans gång.

Månaden som gått kan summeras med: god och jäkligt nyttig mat, stenkoll på energifördelningen, ingen stress, i säng innan tio, äckligt bra sömn och bara bra träningspass.

Det har gett resultat i form av minus på både våg och måttband och plus på klädkontot då jag känner att det inte är lönt att handla något just nu 😀

Kör vi en månad till! December och allt vad det innebär. Ska bli intressant att se om denna månad flyter på lika lätt.

 

4 reaktioner till “En månad på diet avklarad

  1. Hej, superduktigt gjort. Kan du inte mer exakt skriva och berätta hur du har lagt upp din kost - energifördelning, kolhydrater vs fett och protein och lägga ut hur dina dagar ser ut i mat- och träningsväg dvs mycket fler recept och mycket mer tips hur man kan träna. Det hade varit superintressant plus att ta del på - kg varje månad. Nu får vi läsare bara en hint om hur du lever hade varit otroligt spännande att få veta mer i detalj hur du gör den här resan.

    1. Hallå Helena! Förstår att det kan vara av intresse, men det är ett medvetet val från min sida att ligga lågt med att dela med mig av energifördelning, hur jag äter, när jag äter hur jag tränar. Troligtvis kommer jag dela med mig av allt när jag är i hamn 🙂

  2. Härlig känsla när det bara flyter på! 🙂 Här är det precis motsatsen - har hållit mig till planen att undvika alkohol (inte en droppe) & i princip kört helt utan socker (ett par undantag på en tjänsteresa, där jag inte hade något att välja på) & mjölkprodukter, men vågen visar plus 0.5 kg. Segt att gå upp när man anstränger sig för att gå ner! 🙁 Dessutom har jag blivit stendäckad av en förkylning, så träning har det också varit dåligt med. Försöker peppa mig själv, men det tar verkligen emot just nu.

    1. Förstår precis hur du känner! Har också haft perioder då jag levt efter alla bokens regler - utan några resultat på mått eller vikt. För min egen del har det nog handlat om att jag ätit mer än vad jag behövde, även om det har varit ”bra mat”. Stress,dålig sömn och sjukdom är oxå viktiga parametrar att med i beräkningen. Men visst är det trist när man gör alla rätt och får minimal utdelning. Anyways, krya på dig och hoppas det vänder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *