En helt vanlig dag

Mått och vikt

Några av er har önskat att jag ska dela med mig mer ingående om hur jag äter, energifördelning, hur jag lägger upp träningen under dieten, samt vilka resultat jag fått so far. Jag håller medvetet en låg profil, men lite kan jag bjuda på 🙂 En helt vanlig dag ser ut ungefär såhär…

5:00-5:30 Vaknar av mig själv! En underbar känsla att inte behöva vakna till mobilens alarm.
6:00 Dricker en stoooor kopp kaffe med MCT olja och smör. Lyssnar på en podd medan jag gör mig i ordning för dagen.
7:30- 9:00 Är jag på gymmet. Tränar ben och mage. Kör superset för att spara tid.
Exempel på benövningar: hip thrust, raka marklyft, zercher squat, pull through, step up, 45 degree hyper extension
Exempel på magövningar: cable crunch, barbell russian twist, hanging leg raise, crunch på boll.
10:00 Frukost. Består allt som oftast av fet fisk som lax, makrill eller sill. Till detta blir det ett eller ett par kokta ägg, gröna blad och avocado.
14:00 Lunch. Gulashsoppa, tillsätter smör och slänger ner några oliver för att öka fetthalten.
18:00 Middag. Hjortfärsbiffar med rotfrukter, potatis, lite mjölksyrade grönsaker, nötter och lite tillsatt smör eller ghee.
21:00 Dricker ett glas RS (potatismjöl). Förbereder morgondagens matlådor. Käkar samma två dagar i rad. Allt för att spara tid och stå mindre tid vid spisen.
21:30-22:00 ögonen börjar gå i kors. Går och lägger mig och somnar inom fem minuter.

Tänker på att få i mig omega-3 i form av fet fisk, äter varierat av protein, dvs inte bara nöt. Det blir mycket vilt och lamm. Dricker lite potions som benjuljong och vatten med vinäger. Ser till att få i mig mjölksyrade grönisar - helst varje dag. Mycket grönt överlag! Tillsätter inte så mycket fett, bara om det är ett magert kött eller fisk.

Har lagt av med alla kosttillskott. Ska gå och testa mig i januari och jämföra resultaten med de jag hade i somras då jag bland annat tog magnesium, zink, K2, omega-3 och vistades ute i solen mycket.

Fyra veckor med den här kosten har resulterat i:
-2,8 kg
-3,6 % fast det får man ta med en stor nypa salt eftersom jag bara har vågen som referensram
-0,5 cm arm
-3,5 cm midja
-4,5 cm buk
-3 cm äss
-2 cm lår

Det har flutit på bra men räknar med att det kommer bli tuffare framöver.

12 reaktioner till “En helt vanlig dag

 1. Stort tack! Superintressant att läsa hur en dag kan se ut för dig på din diet. Stor inspiration för mig iallafall som hänger på gymmet 5 dagar / veckan och vill minska något i fett%. Vi äter snarlikt dock behöver jag tillsätta mer syrade grönsaker och en RS drink på kvällen. Jag dricker också en grön jucie varje dag, hemmagjord med massor av grönkål, broccoli, ingefära, citron, gurka och vetegräs- detta mixar jag ihop med en halv avokado och lite frysta gröna ärtor. Mums!

  Supertack för ditt inlägg - me like! Du får gärna fortsätta i den här andan *ler*

   1. Klart att du är!!!! Underbart att du fått till en så perfekt sömn.
    Soffpotatis som jag är, vill jag berätta att jag minskat 3% i fett, på 10 dagar enbart genom att jag ställt av bilen och nu åker kollektivt istället. Bor på landet så en hel del traskande blir det. Men jag är helt paff!!!! och glad 🙂 Så nu blev + medlem på Matdagboken igen och kan läsa allt bra du skriver även där. Känner mig motiverad.

 2. Tusen tack för en intressant och inspirerande blogg!
  Jag är nyfiken på dina macros för en dag. Hut måna kcal äter du? Och hur fördelar du dem? Jag har nog gått o blivit kolhydratsskrämd och dina inlägg fungerar lite som en motvikt till mina fakir/äggfastetankar.
  Grymt bra jobbat!

  1. Tack för din kommentar 😀 Ja det är lätt att man skräms upp av kh. Speciellt om man ätit LCHF under en längre tid. Det senaste året har gett mig en helt annan syn på kh och att de faktiskt behövs, precis som vi behöver protein och fett.
   Mer fett är inte lösningen på alla viktproblem som det oftast låter i LCHF sfären, men man får prova sig fram. Har du ätit mycket fett och det inte har gett dig utdelning på våg och måttband är det kanske dags att byta strategi? Mindre fett och mer grönt kanske?

   Håller mina macros för mig själv, kan inte avslöja allt ju 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *