Halvvägs in i dieten

 

Carbnite coach

Vad snabbt tiden går! Känns som en standardfras här inne 🙂 Anyways, sex av tolv veckor är nu avklarade och det går fortfarande bra. I varje fall om man ser till styrka och uthållighet i gymmet, samt hur jag mår och sover. Däremot har det i stort stått still både vad gäller vikt, mått och fettprocent under de två senaste veckorna - ungefär sedan jag blev med coach ;D

Såhär är läget - jag jobbar i det dagliga med (ibland gravt) överviktiga personer och att få ner dessa till normalvikt. Det är ganska enkelt att lyckas med detta, förutsatt att…

 1. Man har en påtaglig övervik
 2. Inte har alltför stora hormonella problem
 3. Man följer kostråden man blir tilldelad

Att jobba med någon som redan är normalviktig är svårare, men det brukar gå vägen det med. Jag har liten erfarenhet av att jobba med någon som är normalviktig och hyfsat tränad, därav bestämde jag mig för att rådfråga en expert. Bestämmer man sig för en sådan är ingenting gratis 🙂 De två senaste veckorna har inneburit lite mindre mat/dag om man slår ut det på veckan, mer protein (i form av wheyprotein) samt mindre kolhydrater. Det har som sagt än så länge resulterat i noll resultat på vikt och mått, vilket ställer mig tveksam till att fortsätta på inslagen bana. Samtidigt är det helt normalt att då och då hamna på en platå. Med tanke på att jag hade en väldigt bra första månad får man räkna med att det inte kommer tuffa på i samma takt hela tiden. Och det är viktigt att hålla sig till planen även om resultaten uteblir.

Jag har ändå vissa invändningar till den makronutrientfördelning jag blivit rekommenderad. Även om jag i stort överensstämmer med coachens riktlinjer går våra meningar isär något. Om jag anlitat henne för ett halvår sedan skulle vi antagligen varit mer överens, men mycket har hänt sedan dess. Vad som varit bra har varit feedbacken och riktlinjerna för mina carbnites vilket är hennes verkliga expertområde. Förstår mer och bättre hur man ska lägga upp dessa nu för att lyckas bättre och samtidigt bli mindre.

På det stora hela har den här erfarenheten ändå varit bra och gett mig bra riktlinjer runt styrketräning, fettminskning i kombination med kost och carbnites. Kommer inom kort att behöva ett par försökskaniner, men det får nog bli efter årets slut. Det är väl ingen som är sugen att börja en stor livsstilsförändring nu, såhär elva dagar innan jul ;D

19 reaktioner till “Halvvägs in i dieten

 1. Pax för att vara försökskanin 🙂 För snart tre månader sedan föddes min andra dotter. Jag har 1 kg kvar till inskrivningsvikten hos barnmorskan men 4 -5 kg kvar till vad jag vägde innan jag födde vårt första barn för 2.5 år sedan. Älskar att träna och följer ett träningsprogram just nu. Jag bör äta 2500 kalorier om dagen när jag ammar…det är sjukt svårt att komma upp i!! Dessutom blir jag väldigt förvirrad av hur jag ska fördela mina makros…jag är föredetta lchf:are, som övergått till mer Paleo men med potatis, ris och bovete, har även testat carbnites, nu är jag mest förvirrad! Hjälp 🙂

  1. Tack för visat intresse! Jag är totalt oerfaren vad gäller gravida och ammande tjejur, så även om jag tycker att du verkar vara värsta bästa aspiranten så vill jag inte ge mig in på ett område som jag är helt grön inom. Sorry Ida, men du fattar va?

 2. Pax för att vara försökskanin nr 2! 🙂 Jag älskar att träna och skulle vilja få hjälp med att få ner fett% 🙂 Äter en blandning av LCHF / Paleo - oftast mejerifritt med inslag av gröna juicer.

  Sedan är jag nyfiken vad du har lärt dig när det gäller dina carbnites och hur du fördelar dina makros 🙂 Hjälp, ja tack!

 3. NR FYRA här! Ibs-mage from hell sedan 33 år och 7 kg kvar till matchvikt. Har gått ner 23 på ett år. Löptränar helst och gymmar 2-3 ggr/v. Äter det du säger till mig att äta. 51 år, fem barn.

 4. Hello, jag är gärna försökskanin nr 5 :):)
  Som en julklapp till mig själv.. Fast från dig., ?

  1. På det stora hela, nej! Om du har problem med stress och binjurar check, även om du konsumerar stora mängder kaffe, eller dricker mycket efter lunchtid. Annars vill jag säga nej, utan någon som helst vetenskaplig grund - endast genom egen erfarenhet 🙂

 5. Absolut! Men det beror på när du tänker köra igång, jag kanske inte ammar fortfarande då!

 6. Du har kanske tillräckligt många försökskaniner vid det här laget… Men jag vill ändå visa mitt intresse! Kanske är jag en annorlunda försökskanin 😀 26 år, tränar en del (ca 4-5 pass i veckan) men ganska stillasittande (student), inte överviktig men några fettprocent för mycket för vissa hälsosamma gränsvärden, provar olika former av paleo/lchf, inga barn eller något som tar särskilt mycket fokus!

 7. Åhh jag vill! Gick faktiskt in på din blogg idag för jag tänkte skriva och fråga om du hade någon from av typ online-coachning! 28 år, tränar av och till, (med tanken att det nu ska bli mer till) äter lchf/paleo i grunden men svävar iväg ibland..Tänkte att 2016 ska bli mitt hälsoår! 🙂 gillar periodisk fasta och hade mer än gärna varit försökskanin! Vill gå ner lite i vikt och lära mig mer om vad som passar just min kropp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *