Kola på kokosgrädde och yaconsirap

Paleo kola

De här godingarna gjorde jag igår! Hade inte ens tänkt tanken på att man kunde koka kola på kokosgrädde, men så såg jag att Helhetshälsa hade lagt upp ett recept med kokosgrädde och fibersirap. Har inte hört talas om fibersirap tidigare, men tänkte att det bör vara snarlikt yaconsirap som till stor del består av prebiotika. Anyways, de blev sjukt goda! Enda felet var att det fastnade i formarna, så jag tänker att det bättre att göra en liten form av bakplåtspapper och hälla ut kolan på detta.

Till 12 stora kolor behöver du:
2 dl kokosgrädde
2 msk kokosolja
4 msk yaconsirap
lite sötmandel
flingsalt

Låt allt koka samman på svag värme ungefär 50 minuter. Häll därefter ut på format bakplåtspapper. Strö över hackad sötmandel och flingsalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *