En ful fisk

data-ad-format="auto">

IMG_8500

Det är inte ofta jag köper fryst fisk men det händer. Speciellt om det står fisksoppa eller fiskgratäng på menyn. Idag skulle jag göra en thai-inspirerad soppa och köpte fina fileér av torsk för att stoppa i grytan. Eftersom jag äter lite mindre energi just nu jämfört vad jag vanligtvis gör försöker jag ligga lite högre vad gäller mängden protein. Tänkte att 100 g rå torsk och 5o g räkor skulle bli en lagom portionsmängd. Som ni kan se på bilden ovan innehåller det här paketet 375 gram torsk vilket skulle räcka till nästan fyra portioner. Fast läser man det finstilta så gäller detta den frysta mängden, vilket i tinat tillstånd endast ger 280 g råvara, vilket knappt räcker till 3 portioner. Verklig mängd

Kanske att gemene man tänker på det här och tar med detta i beräkningen. Jag har som sagt inte gjort det. Kan vara bra att tänka på med tanke på att man kan bli ”lurad” både vad gäller pris och energifördelning.

#fulfisk #frystmatärdyrmat

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *