Frukostfavoriter

Vad brukar ni äta till frukost? För min del blir det oftast fisk eller skaldjur. Ett tag var det ägg för hela slanten. Kokta, stekta, scrambled eller omelett. Det är ju bra det med, men det blev inte så mycket fisk och skaldjur i kosten. Dels för att mannen inte är en big fan av detta, samt för att man måste blanda in mer ”kladd”, dvs kokosmjölk/grädde för att kunna göra storkok och lunchlådor av sådant som bor i havet.

Anyways, mina frukostar består som sagt oftast av fisk eller räkor. Först ut är:

 1. Sashimi på lax, riven pepparrot, avokado, rostade sesamfrön och blandade blad
 2. Kokta ägg med räkor på en salladsbädd
 3. Stek sill fylld med dill och papparrot, till detta avokado och blandade blad
 4. Rostbiff med avokadoremoulad i en salladswrap

Frukostfavoriter

Ser ni mönsret? Det blir en del gröna blad, avokado och pepparrot 😀 Hur ser era frukostar vanligtvis ut?

 

 

10 reaktioner till “Frukostfavoriter

 1. Jag dricker oftast grön smoothie alt grön juice (eller båda), fruktsallad osv.

 2. Jag är fortfarande fast i äggträsket 🙂 så någon form av ägg kompletterat med t ex leverpastej, chiapudding eller fröknäcke med ost.

 3. Jag är nog främst en smörtjej. Jag bara älskar smör? Kan utan problem vissa dagar bara äta det utan något till….precis som det är:) Hehe, blir väldigt många gram/vecka för min del.
  Äter nog annars ofta en hel del ägg.

 4. Jo i smoothie har jag alltid i chiafrön. Men sen är det ju lite proteiner i grönsaker och frukt också. Men som sagt chia..

  I juice nej, men då äter jag ju alltid något ex smoothie inom en hyfsat snar framtid.

  Upplever att juicandet haft en otroligt positiv effekt på vikten faktiskt! Slår lchf med hästlängder iallafall för mig. Men människor är säkert olika.

 5. Blir mest scrambled eggs här, med avocado och grönsaker. Gillar att ha fått in vanan med grönsaker i alla fall! Men räkor är gott så det blir det ibland! Men klarar inte riktigt rökta fiskar, det är något med lukten, och särskilt efter jag fick ett makrillben som fastnade i halsen 🙁 varmrökt lax går an med den känns ofräsch på nåt vis!
  Frågor: Vet du om salmalaxen är vild eller odlad? Är det bara att steka färsk sill eller vad för någon använder du? Hur gör du din remoulade, med majjo?

  1. Salmalaxen är odlad och ja, det går bra att steka färsk sill - det är vad jag gör 🙂 Avokadoremouladen har avokado som bas, därefter curry, cornichons eller bostongurka, curry, finhackad chili eller sambal oelek och salt. Vanlig majjo har jag lagt av med. Äter fett i sin urspungliga form så långt det möjligt.

 6. Hur tillagar du dina räkor? 🙂 Har alltid bara köpt frysta o använt dem i någon soppa el sås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *