Året som gått

2015

Nytt år, nya förutsättningar. Det är alltid roligt att gå tillbaka och se vad man hade för mål och förväntningar på det nu gångna året och om man lyckades infria dessa.

Vad gäller träningen var visst 2015 det år jag skulle klara av min första handstand pushup, marklyfta 90 kg och bänkpressa 50. Det där hade jag helt glömt av, vilket antagligen beror på att målen kanske inte var speciellt genomtänkta eller viktiga. Helt galet att kalla dem för mål! Hur som, marklyften fixar jag men inte de andra två. Kommande år sätter jag inga träningsmål men ska fokusera på att bygga mer baksida lår och rumpa. Är extremt quad dominant och det är inte så hett. Ser ut som ett D från sidan!

Mina hälsomål var att jag skulle fortsätta fokusera på bra mat, mag och tarmhälsa, men jobba än mer med stresshantering och sömn. Jag planerade inte att ändra kosten nämnvärt, kanske experimentera något lite med kolhydraterna. Andra mål var att äta mer inälvsmat, fermentera grönsaker och dricka mycket benbuljong. På det stora hela har jag levt som planerat, med undantaget att det blev en hel del laborerande med kolhydrater 😀 Vad gäller tarmhälsan så har det blivit många kalla potatisar, kokt kallt ris och mycket resistent stärkelse. Även kimchi och andra fermenterade grönsaker har blivit en en del av min vardag. Under året som gått har jag kommit till helt andra insikter vad gäller kolhydrater. Finns lite att läsa för den som är nyfiken här, här och här. 2015 var året då jag slutade vara kostpolis och insåg att allt inte behöver vara svart eller vitt. Grått funkar det med 😀

Stress och sömn var andra viktiga punkter jag ville förbättra.
I år är målet att lägga mig innan klockan tio, få 8 timmars sömn, somna utan TV, använda mig av glasögon med gult glas – alternativt inte se på TV/datorn/mobilen två timmar innan läggdags…Här får det bli babysteps om jag ska lyckas, så de två förstnämnda – lägga mig innan tio och få 8 timmars sömn är ett rimligt mål. Allt däröver är bonus.”
Det blev inga gula glasögon. Lyckades inte heller med konststycket att vara utan mobil/TV/data 2 timmar innan läggdags. Däremot anammade jag under andra halvåret målet om 8 timmars sömn och läggdags innan tio. Det två sistnämnda har numera blivit rutin och jag är riktigt kass på att hålla mig vaken efter klockan slagit tio. Det här kan vara min största vinst.

Jag mådde inte riktigt bra och upplevde mycket inre stress under årets första sex månader. När jag väl satte fingret på problemet och aktivt började jobba med stresshantering blev det mycket bättre. Det blev så bra att jag inte längre upplevde någon stress och la avslappningen helt på hyllan. Det rann liksom ut i sanden, den behövdes ju inte längre. Fail! Den behövs absolut. Det är viktigt att lyssna inåt!
Hur som tycker jag att mina mål inför 2015 infriades och jag levde som önskat. Jag är tillfreds och har uppnått en balans vad gäller kost, stress, sömn och träning som fungerar. Mission complete.

Jag har uppnått mina personliga mål vad gäller ovanstående, så det stundande året kommer jag lägga fokus på att få andra att nå dit.
Jag har velat lite fram och tillbaka med bloggen. Om jag ska fortsätta, vilken inriktning den ska ha, hur mycket tid jag är beredd att lägga på den osv. Allt är inte satt än, men 2016 kommer i varje fall bjuda på en helt ny bloggplattform med inriktning på recept, kostrådgivning och viktminskning. Med hänsyn till mina personliga åsikter och tankar runt kosten kommer inriktningen gå mer åt paleohållet. Dock inte fullt ut då jag tycker att även denna kosthållning har sina brister men det blir i varje fall glutenfritt och till stor del mejerifritt.

Kommer inom kort skriv mer ingående om detta, men är du intresserad så maila mig redan nu på [email protected] för ett kostnadsförslag.

 

 

 

2 reaktioner till “Året som gått

 1. Hej!
  Jag letar efter bloggar i Malmö som kan göra ett litet inlägg för att marknadsföra mig.

  Jag letar efter hundar som behöver rastning under vardagarna. Hade varit super snällt om du kunde skriva ett inlägg angående detta. Jag finns även på Facebook, Jossans Hundrastning

  Hemsidan är länkad.
  Tack på förhand

  Hälsningar Josefine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *