Det är ett under att man kan äta lika mycket som hemma, med tanke på att man inte gör många knop. Maten här är ju så god! Med tanke på att jag älskar fisk och skaldjur, thaikryddor och ris så är det inte svårt att få till fantastiska måltider. Vad som däremot är svårt är att bestämma mig för vad jag ska välja varje måltid. Jag vill ju ha allt 😀
Det blir som sagt mycket fisk. På bilderna ser ni:
Ångad fisk med chili, vitlök och koriander.
Fiskkakor med thaikål och chili
Fried rice
Kåldolmar med en fyllning av räkor och grönsaker
Papayasallad med skaldjur
Spenat med chili och vitlök
Wokade grönsaker med kyckling
Het skaldjurssallad
Till frukost blir det allt som oftast omelett för mig, men om det hade funnits thaisingamat som frukostalternativ hade jag lätt valt det istället. Det har även slunkit ner en och annan bananpannkaka 😀 och även några smakbitar på mannens chocolate chip pannkakor…
Ikväll har jag siktet inställt på en grillad fisk och papayasallad. Sen kan det nog bli en bananpannkaka till dessert om det finns plats. Ryktet säger att de bästa finns på Yoo Hoo Pancackes och är ett måste innan man lämnar den här ön. Klart man inte kan missa det 😉
Gottegris - i flera bemärkelser! 🙂 Thaimaten är grymt god överlag.
Har just gjort färdigt planeringen för sommarens 7 veckor i Thailand. Trevligt att ha något att se fram emot! :- D
Inte alls avundsjuk 😉 Ska du åka runt?
När du säger bananpannkaka, menar du banan+ägg pannkaka? Eller de vanliga med mjöl och banan i? hade varit toppen om man hade hittat de utan mjöl när man åker dit! 😀
Någon form av mjöl är det absolut i dem. Känner att rismjöl ligger nära till hands, men det är som sagt bara vad jag tror.
@sockertjocken: ska bo på fyra olika ställen - först fastlandet i Khanom (utanför Surat Thani, sen Koh Phangan och Koh Samui och därefter Khanom igen, fast en bit ifrån det första stället. Det är den del av Thailand som har bäst väder under vår sommar.
@Jenny: jag gick en matlagningskurs i Thailand ifjol och då passade jag på att fråga om pannkaksrecept. Döm om min förvåning (och besvikelse!) när kocken stegade ut i skafferiet och hämtade en påse pannkaksmix! ? Huvudingredienserna var vetemjöl och socker, och enligt kocken är det så de flesta pannkakor i Thailand lagas, tyvärr.