Baconlindad cajungrillad lax
juni 27, 2015 i Fisk, Grönsaker, Recept
Ibland blir det ännu godare än vad man tänkt sig. Kombinationen lax, bacon och het cajunkrydda gör det svårt att misslyckas, men tillsammans med limesåsen och den syrliga salladen blev det här en riktig tiopoängare.
4 laxfileér
1 pkt bacon (120 g)
1 msk chilipulver
1 msk spiskummin
1 msk smoked paprika
1 msk salt
1 msk grovmalen svartpeppar
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 msk lökpulver
0,5 msk oregano
0,5 msk rörsocker (eller sukrin gold)
Sås:
2 dl crème fraiche
skal och saft från 1 lime
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
Mangosallad:
2 avocado
1 mango
1/2 gurka
10 coctailtomater
1/2 röd finhackad cili
saft av 2 limefrukter
1 liten påse ruccola
färsk korainder efter tycke och smak
flingsalt
Skala mango och avocado och skär i små kuber. Skala gurkan och skrapa bort kärnhuset med en sked. Skär därefter även gurkan i bitar och klyfta tomaterna. Blanda allt i en skål och pressa över limesaften och strö över lite flingsalt. Tillsätt ruccola och koriander precis innan servering.
Häll upp crème fraich i en skål och tillsätt pressad vitlök samt skal och saft från limefrukten. Smaka av med salt och svartpeppar.
Blanda ihop kryddblandningen till laxen. Linda laxen med bacon, 2 skivor per filé. Häll därefter ut lite av kryddblandningen på en tallrik och rulla laxen i denna så att den täcks helt. Grilla sedan på inte alltför het glöd.
Godaste grillreceptet ever!
Nya Kommentarer