Såhär äter jag

Mina frukostar ser nästan alltid likadana ut. Dom består oftast av 2 kokta hackade ägg , 1/2 avocado, en eller två matskedar majonnäs och fisk av något slag. Rökt lax eller makrill och om inte det finns så blir det makrill i tomatsås. Man kan inte få en bättre start på dagen!

Om vi snackar helgfrulle ser den lite annorlunda ut eftersom mannen i mitt liv inte är så glad för sånt som bott i havet. Håller dock fast vid äggen, men nu steker vi dom och lägger på några skivor Västerbotten ost som får smälta ner….JAG ÄLSKAR OST! Man kan inte få för mycket av den varan. Till detta steker vi på champinjoner och purjolök, som vi blandar med knaperstekt bacon. Mmmmm, vad det är gott!

Har man bråttom kan man göra sig en shake. En naturlig då, inga pulver. Den är inte jättegod, men inte äcklig i heller. Den bara…är. Man smaksätter kaffe med kanel och kardemumma. Detta gör man i filtret, innan kaffet är bryggt. När kaffet är klart tar man 2 råa ägg och häller i en mixer. Häll på kaffe och vispgrädde ( eller Cocosa) efter tycke och smak. Mixa - fääärdig!

Till lunch och middag finns det hur mycket som helst att välja på. Jag vet att många tycker det är svårt att variera sig i början, när kolhydraterna försvinner från menyn, men det är snabbt avhjälpt. Det finns massvis av bra LCHF kokböcker. Och sjävklart hittar man hur mycket recept som helst på nätet. Utgå från en bit protein, kyckling, kött eller fisk, tillsätt lite grönsaker och fyll på med fett. Det kan vara olja, ost, grädde m.m. Det viktiga är att man inte är återhållsam med fettet och att man äter tills man är mätt. Just nu har jag snöat in på gratänger och paj (utan skal då såklart). Paj är världens enklaste och kan förändras i det oändliga. Annars gillar jag kött eller fisk, med wokade grönsaker och en fet sås till detta. Grytor är också gott. Till grytor är det fint med blomkålsris. Man river ett blomkålshuvud på den grövsta sidan av ett rivjärn, kokar upp ”riset” ett par minuter, sen e det klart! Känner att det är dags att lägga upp lite recept. Har många i huvudet.

Jag föredrar att laga i stort sett all mat själv. Dels för att jag vet vad som finns i den, dels för att jag vet varifrån varorna kommer. Mat med tillsatser går fetbort eller ja, jag undviker dom så långt det bara går.

På kvällarna blir det ett par koppar grönt te med Cocosa. Te är något jag håller på att lära mig dricka. Kan inte säga att jag älskar det ännu, men det är så pass nyttigt så det är bara till att hälla i sig.

Så var det det här med vad man ska äta innan/efter träning. Ärligt talat så äter jag ingenting innan träningspasset. Brukar äta lunch vid tolv och träna vid fem. Visst händer det att jag känner lite svag hunger, men, det är inte farligt att vara hungrig. Nu är jag som sagt en amatör vad gäller träningen. Hade jag varit elitidrottare hade det självklart sett annorlunda ut. Efter träningen blir det alltid middag och den ser ungefär ut som lunchen.

Jag gillar inte att räkna kalorier, antal gram i fett-protin-kolhydrater, men jag har gjort det denna veckan för att se ungefär var jag ligger i förbrukning. Det ligger runt 1500kcal per dag,80 g fett, 80 protein och cirka 25-30 g kolhydrater. Nästan i överkant vad det gäller kolhydraterna. Fast så länge mitt omfång minskar ändrar jag inget. Om det inte skulle minska får jag bli mer återhållsam med kolhydraterna. Fast det problemet har vi inte än.

Mycket information idag. Men nu blir det inte mer. Over and out friends!

En reaktion till “Såhär äter jag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *