Helkroppsprogram 1

november 30, 2023 i Träning

Aj aj aj. Någon kommer ha ont i kroppen imorgon…Speciellt i armar och rygg. Körde ett av mina nya program idag - kommer alternera mellan 2 olika- idag var det program 1. Det gäller ju att inte gå ut alltför hårt när man lägger till nya övningar, så jag tog det lite lugnt på vissa, men känner att jag kunde tagit i mer på andra. Anyways, here it is:

1A.Knäböj- ben, rumpa

1B.Push up - bröst

2A.Enarmsrodd på bänk - rygg

2B.Benpendlingar - mage

3A. Hantel step up på bänk - ben, rumpa

3B.Axelpress med hantlar - axlar

4A.Ryggresning med skivstång - ländrygg

4B.Situps med viktplatta - mage

5A.Tricepspress med skivstång - triceps

5B.Hammarcurl - biceps

Jag gör 3 set av varje och mellan 8-10 reps nu i början. Målet är sedan 5 reps och 3 set. Jag gillar detta upplägg att man delar in övningarna i ”stationer”. Ovan har vi 5 stationer. Börjar på station 1. Alternerar mellan 1A och 1B - 3 sets innan det är dags för station 2. Why? Sparar mycket tid på detta plus att pulsen håller sig högre än i ett ”vanligt” styrkepass. Jag gillar ju att ta i och bli lökig :)

På fredag är det dags för program B. Jag ska lägga upp det, men inte just nu. Håller på att läsa Uffe Ravnskovs bok null Har bara lite kvar, sen kan ni räkna med en sammanfattning på den. Här kommer en liten teaser: Folk blir lurade att äta kolesterolsänkande medicin s.k statiner, och ju mer man läser om vad statiner gör, desto mer mörkrädd blir man!

Dags för te och cocosfett. Lite Uffe R på det å jag e hemma!