LCHF och Saade toppar Google-sökningar

Intressant! Hela listan har ni här.

Börjar det äntligen bli mer mainstream med LCHF nu? Kommer man snart slippa försvara sig när man berättar att man äter enligt LCHF? Det är säkert en bra bit kvar, men det är ju helt klart att folk börjar intressera sig och uppmärksamma denna livsstil. Med all rätt!

Det har tagit ett par år för den att få fotfäste. Man kan nog lugnt påstå att det var läkaren Annica Dahlqvist som gick i täten och började förespråka en kolhydratsnål/fettrik kost. Hon gick tvärtemot vad Livsmedelsverket rekommenderade vad gällde kosthållningen. Det slutade med att hon blev anmäld till socialstyrelsen och hon blev ombedd att sluta rekommendera denna kost. Denna tuffa dam sa då upp sig från sitt jobb och började föreläsa om LCHF. Ett par år senare fick dock socialstyrelsen ge med sig och tillkännagav att hennes kostrekommendationer var beprövade och vetenskpligt bevisade att de var bra. 1-0 till Annica! Kolla in hennes blogg här.

Jag är ju en beläst tjej när det gäller LCHF, kost, hälsa och träning. Plöjer så mycket böcker och information jag kommer över. Så länge det intresserar mig såklart. Ju mer man läser, desto klarare blir bilden. Jag har fått många aha, usch, jag kräks i min egen mun upplevelser av mycket jag läst, ni vet, när allting klarnar. Men faaaan vad jag har lärt mig mycket. Men också usch, vad jag vet mycket……

Varför LCHF? Det finns hur många anledningar som helst. Här är ett par av dom.

  • Stabilt blodsocker, ingen berg och dalbana i kroppen. Se tidigare inlägg här. Jämn insulinnivå = en kropp fri från stress.
  • Maten. Du äter så naturlig och ”ren” mat som möjligt. Hejdå E-ämnen, light-skit, processad mat och transfetter.
  • Den höga fettkonsumtionen gör så att ditt kolesterol blir bättre och dina celler får rätt näring. Samtidigt minimerar du riskerna för att få sockerrelaterade sjukdomar såsom diabetes, fetma, och hjärt/kärl sjukdom.
  • Folk som har problem med magen brukar bli bättre. Why? För att man inte äter så mycket fibrer. O ja, visst har vi blivit itutade att fibrer är bra för kroppen. Bla bla, bla. Vet inte. Jag mår bra utan. Lugnaste magen i stada.

Såja, nu har vi skrapat på ytan angående fördelarna med denna kosten. Vem vill prova?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *