Variation på favoritfrukosten

Som ni kanske vet är jag väldigt svag för ägg, avocado och lax till frukost 🙂 Detta är en variant på en likvärdig frukost jag tidigare lagt ut. Jag gör omeletterna riktigt tunna i en liten stekpanna. Tycker det blir godast så. Ofta gör jag även frukost för två dagar i taget, (älskar att tjäna tid) så nedan är beräknat till två frukostar.

4 ägg

4 msk vatten eller grädde, vad du föredrar

salt och peppar

smör att steka i

80 g färsk spenat

cream cheese

100 g rökt lax

1 avocado

Vispa ihop ägg och vatten. Smält en klick smör i en liten stekpanna. Häll i lite av äggsmeten (det ska räcka till 4 omeletter.) Salta och peppra lite. Vänd på omeletten när du ser att den stelnat. Stek en liten kort stund även på andra sidan. Lägg åt sidan på tallrik när den är färdig och gör klart de andra tre omeletterna. Stek sedan på spenaten i smör och salta lite. Det går snabbt som ögat. Sen är det bara till att göra som bilden visar. Bred på lite creamcheese på omeletten, på med spenat och lax, rulla ihop till en wrap och du är nästan där. Dela en avocado och voila, frukosten är klar! Detta är kärlek!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *