PT träning vecka 2

Sådärja. Då var man hemma efter dagens PT möte. Nyduschad, mätt och redo att skriva lite. Känner redan att vissa muskler har tagit stryk - och det var inte från själva träningen utan från uppvärmningen!!! Det är crazy shit vad en togu (tror den heter så) och några gummiband kan åstadkomma.

Det var mycket teknik idag igen. Fokus på knäböj och marklyft. Jag har enbart kört knäböj i smith-maskin…Mohoho, det var inte populärt. Why? Man använder inte kroppen rätt och böjet blir liksom onaturligt. Det var en jäkla skillnad och en helt annan känsla att göra det fritt, utan maskin. Aldrig mer knäböj i en smith! That´s a promise.

Marklyft…Har bara gjort raka marklyft tidigare, så det här var helt nytt för mig. Asmycket att tänka på! Ryggen si, höften så, svanka, böj inte så mycket i knäna, upp med höften…. och tusen saker till…..Men till slut satt den 🙂 Jag sa det sist och jag säger det igen, för det tål att upprepas - vilken skillnad det gör när man tränar med rätt teknik!

Nästa vecka kör vi igång på riktigt! Vi pratade lite om upplägget idag - och det blir som sagt 3 helkropp i veckan, men de olika dagarna har olika fokusområden. Kommer även att köra olika antal reps för de tre passen - allt för att kroppen inte ska vänja sig. Blir även en skön mix av lugna koncentrerade övningar, mixat med explosiva konditionshöjande övningar…Känns bra det här. Kommer bli stark som en björn och smidig som en panter, just wait and see!!!

3 reaktioner till “PT träning vecka 2

    1. Hej Susanne!
      Honestly så vet jag inte förrän nästa vecka! Nästa veckas PT inlägg kommer garanterat att tillägnas vilka övningar och hur de olika program uppläggen kommer se ut. Hang in there 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *