E-nummer tävling

maj 5, 2012 i E-soppa

Vet inte om man ska skratta eller gråta åt denna historia. Bestäm du. Anyways, det handlar om en E-nummer tävling som gick av stapeln 2008. En kille vid namn Håkan hade läst boken “Den hemlige kocken” och blev inspirerad till att starta denna tävling - att hitta den produkt som innehöll flest E-nummer. Vinnaren blev Rydberg´s lätta skagenröra - som hade inte mindre än 23!!! olika E-nummer. Sanslöst, men sant.

Nu är det 2012. Jenny Jakobsson har just flyttat. Av Icahandlaren i Häggvik får hon en fin blåbärsprinsesstårta i inflyttningspresent. När hon sitter i bilen på väg hem läser hon innehållsförteckningen. 45 ingredienser varav 17 tillsatser! Is it safe to eat?

Äkta vara utlyser idag en ny tävling. Finns det några matvaror där ute som kan toppa Jennys tårta? Ta en bild på innehållsförteckningen, skriv ner produktens namn, varumärke och var du hittade produkten (butik och ort). Glöm inte att skriva vem du är och se till att mejladress och telefonnummer finns med. Skicka sedan in ditt fynd till [email protected]