Halvvägs

Sådär ja, då har vi avklarat två av mina fyra primal weeks och jag tänkte bara göra en quick brief om hur läget ligger.

Maten: Det som är lättast är frukostarna för dom skiljer sig inte nämnvärt från vad och hur jag brukar käka i vanliga fall. Tycker det är drygt att komma på lunchlådor. Jag tar ju alltid med mig lunch till jobb och har i vanliga fall en frys fylld med diverse olika maträtter. Svårt att komma på mat som man kan frysa som inte innehåller mjölkprodukter. På kvällarna blir det kött/fisk eller kyckling med wokade grönsaker eller sallad - så jag vill helst slippa äta samma till lunch. Visst, man kan göra många grytor med kokosmjölk…men honestly - det finns en gräns för hur mycket kokos man kan äta :). Mycket mat går lixom bort. Paj, gratäng, lasagne, pizza, fyllda saker - ex lövbiff/kyckling etc, för det är alltid ost i fyllningarna…Ni hör mig va? Jag saknar ost! Som fan! Kan leva utan det andra - men ta inte osten ifrån mig!!!

Träningen: Styrketräningen flyter på och jag är så gott som tillbaka på banan. Det blir 3 styrkepass i veckan, 1 HIIT pass och ca 2 tim PW mixat med skitsölig jogg. Styrketränar ett par gånger i veckan på fastande mage och jag gillar det!

Fasta: I snitt blir det tre PF:s i veckan. Ofta på helgerna, då Fantastic är sjukt bra på att sova länge. Jag brukar då bege mig till gymmet och riva av ett pass och sedan är det gemensam frulle när jag kommit hem igen. Tror inte på att PF:a dagligen - utan gör det sporadiskt.

Vikt och mått: Inte den blekaste! Tänker varken väga eller mäta mig förrän experimentet är över. Kan inte påstå att jag känner eller ser någon större skillnad. We´ll see.

Humöret: Mår varken bättre eller sämre. Eller jo, jag har ju haft huvudvärk vilket jag aldrig har i vanliga fall. Fast om det verkligen har med uteslutandet av mjölkprodukter att göra kan diskuteras. Det är nog något annat som tynger mig.

Mjölkprodukter: Inga alls? Det är tanken. Gjorde ett litet avsteg förra veckan när jag var på kalajs. Åt lite vispgrädde i en tårta och lite crème fraiche som var i förrätten. Och två proteinshakes har förresten också slunkit ner. Annars inget.

So far: Har fått en medvetenhet om hur mycket mjölkprodukter jag i vanliga fall sätter i mig. Som det känns idag kommer jag fortsätta med LCHF, men med bra mycket mindre mjölkprodukter. Paleo light 😀

 

 

 

2 reaktioner till “Halvvägs

  1. Intressant! Och vettigt 🙂 Jag tror jag skulle sakna mejeriprodukter för mycket för att köra paleo, men en lightvariant som du kan man ju kanske fixa! Jag äter nog inte så jättemycket mejeriprodukter ändå. Dricker inte mjölk, yoghurt eller fil utan äter mer kesella och såser, kanske lite ost (mest mozarella) om jag gratinerar något i ugnen.

    1. Ja mejerier 🙂 Du verkar ha ett mycket sundare förhållningssätt till dessa. Jag använde dem verkligen i allt och i alla dagens mål. Men check- paleo light kommer vara hållbart. Något jag kan leva med forever ever and ever ever.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *