LCFH ”blomkåls cous cous” sallad med grillade kycklingspett
maj 17, 2012 i Grönsaker, Kyckling, Recept
Skitdåligt namn - jag vet. Kommer ni på något bra namn så tipsa mig. Den här salladen funkar till både kött, fisk och kyckling. Man kan ju dessutom stoppa i vilka grönsaker man nu känner för och gillar. Det är bara din fantasi som sätter gränserna. Detta recept räcker till 8-10 pers.
1 1/2 blomkålshuvud
smör
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 broccoli
3 paprikor
1 knippe sparris
2 morötter
2 rödlökar
1 knippe rädisor
200 g färsk bladspenat
rapsolja
salt och peppar
Riv blomkålen på grövsta sidan på rivjärnet. Stek den al dente (eller mjuk - what u prefer) i smör. Pressa i vitlöken och salta och peppra. Ställ åt sidan.
Dela sparris, paprika och broccolibuketter i mindre bitar. Skiva morötterna ganska tunt och strimla löken. Fördela grönsakerna på två ugnsplåtar. Salta, peppra och ringla över olja. Grilla i ugn 225 grader tills de mjuknar något, ca 15 min. Ta ut och låt svalna. Blanda sedan ugnsgrönsakerna med den stekta blomkålen. Skiva rädisorna och blanda även ner dessa och bladspenaten. Smaskens!
Vitlökssås är gott till. Prova även att blanda ajvar med vitlökssås. Finfint.
Till detta hade vi bitar av kycklingfilé som fick dra i en marinad av rapsolja, riven ingefära, färsk chili, vitlök och soja. Sedan trädde vi upp dessa på spett och grillade utomhus. I just löööv utegrillat! Man kan såklart även göra dessa i vanlig ugn. Men det blir inte lika gott
Det där verkar ju hur gott som helst!
It is