Sjukt provocerande

Vet du hur man provocerar någon utan att egentligen behöva göra nåt? Jag har bästa tipset ever!!! Tacka nej till alkohol och du är garanterat där. Var beredd på tusen frågor om varför du inte dricker, och förbered dig mentalt på den verbala misshandel du kommer utsättas för. Partypooper, mes, så jäkla tråkig…What´s up with that?

Jag är absolut ingen motståndare till alkohol, I love that red wine 😀 . Det finns dock tillfällen och perioder i mitt liv när det inte finns utrymme för detta. Som typs just nu! Har äntligen hittat motivationen och fokus vad gäller träningen, kosten och den mentala balansen. Kroppen känns sund, stark och…clean liksom. Varför förstöra detta flow?

Alkohol hjälper dig inte direkt att nå dina träningsmål. That´s a fact. Alkohol ökar produktionen av stresshormonet kortisol (wich is bad), är uttorkande och hindrar kroppen från att bränna just vad jag vill bli av med…FETT! När man dricker väljer kroppen att först och främst att fokusera på att ta hand om alkoholen som finns i systemet, vilket gör att den ”stänger av” fettförbränningen. Vad händer om man äter en måltid i kombination med sitt drickande? Well, först ska all energi från alkoholen förbrännas, innan den tar itu med den mat man stoppat i sig. Jag är ingen rocket scientist, men en del av den här maten kommer inte att förbrännas. Den kommer istället att lagras som…kroppsfett 😯 !!! Tillbaka på ruta ett då. Inte värt det, med andra ord.

Det är nog bara till att gilla läget och ta påhoppen. Jag kommer i alla fall till slut att vara en vältränad, jävligt tråkig-mesig-partypooper!

5 reaktioner till “Sjukt provocerande

  1. Ha ha!!! Känner igen mig!! ”Men du är väl barnfri den helgen, klart du ska festa lite!!” Jo, men tänk att vakna upp pigg och kry och göra något vettigt, just för att jag ÄR barnfri!! Träna vilken tid på dygnet jag vill utan att försöka få fatt i barnvakt!

    Jag blir trött i en vecka efter att jag ”festat”. Svårt att komma ikapp med träningen. Inga problem med att dricka alkoholen. Bara inte värt hur man mår efteråt. Älskar att vakna upp med energi och känna att man lever livet 🙂 Lyckig!! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *