Nötgröt (no-oatmeal)

Hittade det här roliga receptet på en amerikans matblogg. Det är dock inget för den strikta LCHF:aren, eller den som har svårt att gå ner i vikt, med tanke på det ”höga” kolhydratinnehållet. Jag kan tänka mig denna som en helg- frunch (frukost/lunch), eller efter ett tufft träningspass.

Den är som sagt väldigt näringstät…en portion innehåller:
850 kcal
24 g protein
9.7 g kolhydrater
52 gram fett

Till två portioner behöver du:
0.5 dl valnötter
1 dl mandel
2 msk pumpafrön
3 msk hela linfrön
1 tsk kanel
1 dl kokosmjölk
2 ägg
1 msk mandelsmör

Kör mandel, valnötter och pumpafrön i mixer. Det ska bli finhackat, inte mjölkonsistens. Häll sedan ner detta i en torr stekpanna, häll även ner linfröna och rosta detta. När det är färdigt, blanda ner kanel och ta pannan från värmen. Vispa ihop kokosmjölk, ägg och mandelsmör för sig. Häll sedan ner detta i nötblandningen. Sätt tillbaka pannan på spisen och rör i gröten hela tiden. Annars kan det bli scrambled eggs gröt, och det vill vi helst inte. Det är klart när du fått önskad konsistens på gröten.

Kan tänka mig att lite hackat äpple skulle sitta fint i denna. Själv hade jag svarta vinbär, vilket var överraskande gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *