Morgonpasset

Vi närmar oss äkta tabata intervaller, men har en bit kvar. Kör fortfarande ”light versionen”, dvs 15 sek intervall och lika lång vila x 8 set av varje övning. Sjukt effektivt och sjukt jobbigt emellanåt. Har redan hittat två hatobjekt - squat jumps och höga knän…hello mjölksyra!

Anyways, efter en snabb uppvärmning i roddmaskinen var jag redo för mitt påhittade intervallpass. Har bestämt mig för att göra övningar med endast kroppsvikt som belastning, eftersom jag kombinerar detta med styrketräningen. Kanske inte spelar någon roll egentligen, men det här känns som ett bra upplägg just nu. Dagen pass bestod av följande:

 • Burpees
 • Pushups
 • Squat jumps
 • Fällkniv
 • Step bräda - upp och ner
 • Medicine ball slam
 • Höga knän
 • Stående rotationslyft med medicinboll

Känns som en bra start det här. Gjorde dock misstaget och drack typs en hel del vatten och kaffe innan passet. Osexigt, störigt och inte så skönt med en klunkskvalpande mage. Tar detta med mig till nästa pass 🙂

Har ni några tips på andra övningar man kan göra? Tänkte köra två olika intervallpass per vecka, men har lite idétorka. Vill helst ha helkroppsmoves. Fenx.

Vet ni, i morgon är jag leeeedig! Långledig fredag till måndag! Tar inte någon riktig semester i sommar, utan kör på sådana här långhelger istället. Känns helrätt med tanke på VÄDRET! Är det fler än jag som leker pensionär? Dvs pratar väder hela j-a tiden? När jag blir stor ska jag inte bo i det här landet. Ba så ni vet!

8 reaktioner till “Morgonpasset

 1. Jag älskar Tabata, så sjukt jobbigt men effektivt! Man kan köra dive bombers (tror den heter kålmasken på svenska), gående armhävningar, mountain climbers, prisoner get ups m.m. Ett tips är att spana in Zuzana Light (min fitnessguru ;-)) på youtube. Hon lägger ut ett HIIT-pass i veckan som hon kallar ZWOWs. Där kan du hitta många övningar som man kan Tabata-anpassa. Mycket nöje!

  1. Monaco! Tack som fan för tipsen! Kollade in Zuzana och check- finns hur mycket bra inspo som helst att hämta där!!! Sjukt bra tips, så tack än en gång!

 2. Hej!
  Jag har precis (för snart 4 veckor sedan) börjat med paleo. Är strikt ”primal” och håller mig till träningsrutinerna som är med i den livsstilen. Jag var lite mjuk i kanterna då jag började och har redan fått positiva resultat. Inga magrutor än… men jag hoppas de kommer till typ jul. 🙂

  1. Jag gillar vad jag hör! Är det crossfit du kör då? Styrketräning? Anyways, jag kan bara hålla med dig om att primal is da shit. Själv kombinerar jag paleo och lchf, dvs PALCHF 🙂 . Kan tänka mig att det går snabbare att komma i form med strikt paleokost, så u go girl! Keep me updated on the magrute situation 🙂

   1. Well, i primal så ingår det typ intensiva styrketräningspass. Två sådana i veckan och sen en dag med sprint. Sen ska man vara allmänt aktiv. Så jag går även på Zumba. 🙂 förlorat 3,5 kg i vikt och nästan 7 cm runt den tjocka delen på magen. Har ganska hög fettprocent fortfarande. Men snart så!!!! 😉

 3. Hej!

  Jag har precis börjat med lchf och njuter av det men har lite frågor om hur man bäst tränar med en sådan diet/livsstil? Jag tränar kondition tre gånger i veckan och lite styrka. Kanske kunde skriva ett inlägg om de? 🙂 Tack för en inseprerande blogg.

  1. Hello Nathalie!
   Härligt att du börjat med denna livsstil! Vad gäller träningen så beror det lite på vad du är ute efter. Bara att må bra? Gå ner i vikt? Bygga muskler? Let me know så sak vi se hur jag kan hjälpa dig. Ha det bäst girl!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *