PALCHF gröt

En gröt för både paleo people och LCHF:are. Har bytt ut grädden mot kokosmjölk och resultatet blev smakmässigt mycket bra.

Till 1 port behöver du:
2 ägg
1 dl kokosmjölk
1 msk mandelmjöl eller kokosmjöl (what u like)
kanel
bär

Knäck äggen i en kastrull och häll ner kokosmjölk och mjöl. Vispa ihop så allt blandar sig. Sjud på medelvärme och fortsätt röra i stort sett hela tiden. Den är klar när du fått önskad tjocklek.

Krydda med kanel och tillsätt lite bär. Hallon är ju min favorit, men idag la vi även till blåbär. Gröten blir väldigt ful, så att äta med ögonen rekommenderar jag inte. Vätska tränger liksom ut från gröten, den ser kornig ut och färgen är allt utom sexig. Fast det kan kvitta eftersom smaken överväger utseendet. Enjoy!

PS. Använder man sig av kokosmjöl istället slipper man i alla fall vätskan. Smakar typs det samma. Ett litet tips ba.

5 reaktioner till “PALCHF gröt

 1. Med grädde är den ju god så varför inte med kokosmjölk. Jag ska testa att göra den till veckan då jag ska köra en mjölkfri period, perfekt! 🙂

 2. Man kan lägga i blåbärspulver, då blir gröten
  blå, eller rosa om man väljer pulverhallon
  .Inte mer sexigt, men smurfigare:)
  För bär intresset se, www. immun.se

  1. Tjenahej Anna!
   Var tvungen att kolla in länken du tipsade om. Hm…usch vet inte…färska eller frysta bär känns hur bra som helst, men om man torkar och sedan mal ner dem bör sockerhalten stiga? Torkad frukt innehåller ju sjukt mycket carbs. Hittade inget info om näringsinnehållet. Gillar din kommentar om att det blir smurfigare 🙂 behöver mer smurfighet i mitt liv !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *