Anti cancer av David Servan-Schreiber


Cancer är en av dom sjukdomar som skrämmer mig allra mest. Går det att motverka cancer? Jag har väl alltid trott att den kost vi äter,miljön vi lever i och den livsstil vi väljer, påverkar våra celler och kroppar på ett eller annat sätt. Efter att ha läst den här boken tror jag inte längre. Jag är övertygad om att det går att påverka.

Boken är skriven av läkaren David Servan-Schreiber. Han upptäckte en hjärntumör, när han en dag testade sig själv i en magnetkamera i samband med ett forskningsprojekt. Om jag inte minns helt fel var han typs 30 när detta hände. Anyways, han opererades och fick strålbehandling, men efter 5 år kom tumören tillbaka . Han bestämde sig då för att ta reda på hur och om det är möjligt att bekämpa cancer. Hans utgångspunkt är att miljön och kosten är avgörande för uppkomsten av cancer och att det genetiska arvet spelar en betydligt mindre roll än vi tidigare trott. I sin bok ger han kunskaper om cancerogena ämnen i miljö och mat och ger konkreta fallbeskrivningar med exempel på vad man kan göra för att skydda sig. Alla bär vi på cancerceller i våra kroppar, men alla kommer inte att utveckla sjukdomen. Stundtals blir den dock lite för flummig, men på det stora hela - läsvärd!

David Servan dog den 24/7 2011. Det hade då gått nitton år sedan den första tumören upptäcktes. Var det ”tur”, eller var det hans anti cancer livsstil, som gjorde att han levde så många år, efter den första diagnosen?

5 saker jag har slutat med sen jag läste boken:

  • Deodorant med aluminium
  • Hud och anskikts- cremer
  • Värma plastburkar (med mat) i micron
  • Äta mat som innehåller e-nummer
  • SOCKER!!!

4 reaktioner till “Anti cancer av David Servan-Schreiber

 1. Har du kollat runt på deo:sar och kan ge ett konkret tips?

  O till ansiktet? Kokosolja?

  Det vore ju 2 helt överkomliga förändringar att genomföra…

  Tack! Anna E

  1. Bästa tipset är Urtekrams deo. Tycker att ros luktar godast. Funkar hyfsat bra, men kör du ett tufft pass är den inte så effektiv 😉
   Till ansiktet rekommenderar jag kokosolja. Bästa oljan ever. Funkar som sagt till både kropp, ansikte och hår. It’s like magic!

 2. Sträckläste boken och gjorde anteckningar om det viktigaste. Min man har fått diagnosen prostatacancer och har en 9 på gleason skalan. Vi har gjort en helt ny diet utifrån boken.
  Vid första återbesöket ville ej läkaren ta något nytt psa prov, men gjorde det ialla fall….enligt läkaren skulle inte psa värdet sjunkit så mycket på så kort tid med östrogenet

  Men fel hade dom, på 4 månader gick psa värdet från 87 till 1,3. Är övertygad om att all bra mat gjort sitt till att förbättra värdet
  Mycket mat t.o.m förhindrar att tumören växer.
  Vad vi slutade med direkt var proteinpulvret gjort på vassle, då det ger skyhöga insulinpåslag…..vilket man absolut ska undvika.
  Tack för denna bok som ger hopp då läkarkåren till stor del inte har en susning om vad man ska äta.För att inte tala om den gräsliga sjukhusmaten…fullproppad med snabba kohydrater.

  Tack för ordet GUL

  1. Hej Gullevi!
   Jag får gåshud när jag läser om de positiva resultat din man uppnått genom att lägga om kosten. Det är vida känt att socker göder cancer, så helt riktig- genom att dra ner på kolhydrater och mjölkprodukter minskar man även risken att cancercellerna växer sig större.
   Jag kan bara hålla med dig om att kostråden vid cancer (och andra sjukdomar) känns bisarr och stundtals som ett stort skämt.
   Glad för att ni hittade boken i alla fall och kunde få hjälp och inspiration via denna.
   Stor kram till er båda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *