Träningsmusik, midlife gymladies och mitt andra jag

För tillfället är jag så j-a trött på all musik och det är inget bra. Träningsmusik är skitviktigt för mig - kanske inte halva upplevelsen men nästan. Idag fick det bli Deadmau5 (vilka jag lyssnade sjuuukt mycket på för kanske ett år sedan.) Och helt plötsligt bara kom den - låten jag då gick igång på, men helt glömt bort. Aaaaaaaaaarh! 😀 Fick lite extra power och körde ett ett extra set boxjumps av ren glädje!

 

 

Vad lyssnar ni på när ni tränar? Ge mig tips, I need it badly! Det måste vara upptempo, ingen depprock, inga smurfhits och inte radiohits 😉 . Easy eller ha ha ha…

Also today at the gym såg jag en sjukt cool midlife (typs 40) lady, så jag ville bara lägga mig ner och dö! Hon körde ett kettlebellpass, helt uppslukad av sig själv och sin träning (även hon lyssnade på ”egen” musik). Svettig som fan, snygga träningskläder - muskler to die for och midlife. Det är det där jag vill uppnå (ja kanske inte midlife ha ha, men det andra). Är på väg, men har lååångt kvar. Kan tänka mig att den här donnan tränat större delen av sitt liv. Det har inte denna donnan…Det är ganska nytt för mig. Två, tre år på sin höjd. Innan dess - INGENTING!

Mina förutsättningar bör därför vara ganska usla. Men det är inget jag tänker på sådär, det viktiga är ju att jag numera gör det och är en hängiven träningsknarkare. Men man undrar ju hur man skulle sett ut idag, om man alltid tränat….Just shoot me 😉 Mohoho, just kidding. När jag ändå är inne i bekänna träsket och pratar om hur jag var innan bör jag kanske också nämna att jag var en R*Ö*K*A*R*E!!! Jag tränade alltså inte, utan rökte och gillade mest att dega i soffan. När man ser det såhär på pränt känns det helt sjuuuukt! Sjukt att jag har rökt, sjukt att jag gjort något som är så himla destruktivt och sjukdomsframkallande!! Äckligt. Så jäkla äckligt! As you can see - även solen har sina fläckar…

Idag är jag extremt medveten om min kropp och hälsa. Träningen behövs för att jag ska må bra och för att min kropp ska hålla och vara stark i många år. Maten jag stoppar i mig ska vara så ren och naturlig som möjligt, så jag slipper utveckla allergier och alla creepy sjukdomar som följer med en usel kosthållning.

Ikväll ska jag träffa darling sister som är hemma på snabbvisit från London. Kommer bli kräftor, västerbottenostpaj, lite grillat och bubbel. Bra dag det här! Gillar. Thanks for listening guys!

6 reaktioner till “Träningsmusik, midlife gymladies och mitt andra jag

 1. Visst är musik viktigt när man tränar! är det bra musik på ett pass så självklart hjälper det till att ta sig igenom träningen. Scooter, swedish house mafia, david guetta funkar för att få fart på mig. Går på ett grymt skoj puls pass o måste ta reda på vad det för musik för när jag hör den är det svårt att va still 🙂
  Tack för en bra blogg från en tränande midlife donna;-)

  1. Yes! Det finns alltså en till som gillar Scooter ha ha ha. Brukar springa till honom - gillar när man kan springa i takt till musiken. Återkom gärna om du får reda på vad det är för musik på det där pulspasset. Tack för tipset och ha en fantastisk helg du tränande midlife donna 🙂

 2. Tja,

  har du spotify? sök på typ gymmusik, eller kanske löppass.. folk som har gjort färdiga listor som man kan ”låna” 🙂 eller bara ta vissa låtar.. har två löp pass som någon gjort, en för lite långsammare tempo typ under 140 pbm och en för lite snabbare över 140 pbm… har tankar att en regnig höstdag sitta ner och göra egna listor med tempon i 150 takten.. tvinga mig att springa lite fortare 🙂 har gjort lite egna ”pass” om 45 sek på låtarna, har musik i 45 sek sen vila 15 sek.. har ett 20 tal låtar som är så.. då kan man liksom tjötta på 45 sek sen vila.. lite som tabata med jag håller inte den intensitet på grejerna då.
  Till stryka vill ja ju gärna ha tung musik som håller takten för en.. ( är ju friskisnörd så vill ju ha musiktakten till allt :))

  over and out..

  1. Yes, I have spotify! Smaaart tänkt tjejen 🙂 Klart jag ska gå in där och hitta lite inspo! Jag skulle oxå behöva sätta mig ner och fixa till lite nya listor, men tiden tycks aldrig räcka till 🙁 Fenx for the great tip though!

  2. Finns det färdiga pass med 45/15 (låt/vila) på Spotify? Eller hur har du fått till det? Försöker klura ihop nåt bra till ett gäng tjejer som kör cirkelträning, men jag vet inte hur…

   1. Nä jag har inte hitta något, men för min egen del funkar det ändå, eftersom jag har en tabata-timer som ljuder igenom musiken. Funkar sådär på ett grupp pass 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *