Monsterpasset för rumpa och lår

Efter gårdagens pass var jag övertygad om att jag skulle vakna med ömmande ben och rumpa. Döm av min förvåning när jag slår upp de blå och märker att jag kan röra benen - smärtfritt! Hur är det möjligt? Istället är det armarna, framsida axlar och teres major samt minor som tagit stryk. Visst, jag känner av benträningen på insidan av låren, men det är långt ifrån galen smärta. Nu till den stora frågan - hur tränade jag igår? Well ladies, jag gick som sagt till gymmet med inställningen att kötta sönder rumpa och lår - and this is what I did. Körde fem set av varje övning - och gjorde dom i par. Alltså varvade A1 med A2 i fem set innan jag gick vidare till B1 och B2. A1, B1, C1 och D1 körde jag så tungt som möjligt - med fokus på den negativa fasen (maximal muskeltillväxt och belastning), medan A2, B2, C2 och D2 handlade om explosivitet och/eller kondition - alltså lättare vikter.

A1. Knäböj 5×5
A2. Step up på bänk (viktskivor istället för hantlar i händerna=skönare grepp) 10×5 på varje ben

B1. Armhävningar (på tårna) 10×5
B2. Sled pushes 50 m x5

C1. Raka marklyft med stång 5×5
C2. Squat jumps med stång 10×5

D1. Enbenshöftlyft på bosuplatta 10×5 för varje ben
D2. Gående utfall med viktskivor 25 m x5

Avslutade med lite olika plankor, ”den gamla vanliga” men med benlyft och sedan sidoplanka. Plankan är världens bästa magövning 😀 Det finns ett par magövningar till som rockar - kanske borde göra en topplista?!

Anyways - galet att det ömmar i överkroppen och inte i den nedre delen idag. Måste bero på att den senare är så grymt vältränad 😉 Mohoho, I wish - men jag jobbar på det. Ha en fantastisk söndag girls!

4 reaktioner till “Monsterpasset för rumpa och lår

 1. Jaaaa! Jag vill ha en plankan-topplista 😀
  Och så tänkte jag passa på att skriva hej också! Har aldrig fått tummen ur att kommentera men jag läser din blogg nästan dagligen 🙂
  Ha det gott!

  1. Hallå Linis! Kul att du hittat hit 🙂 det kanske inte blir en renodlad plank- topplista, men en lista över mina favvo-magövningar anyways. Ha det bäst!

 2. Tränar också på gym, men eftersom vi bor i en liten by så är gymmet därefter. Tycker det är jättebra när du har bilder på vad man kan träna, för jag hänger inte riktigt med på alla fina övningsnamn på engelska:)
  Kollar runt och hälsar på fler gånger eftersom jag gillar din blogg!

  Ha en bra dag!

  1. Hahaha, jag förstår. Anledningen till att det blir mycket engelska termer är tack vare den engelsktalande PT:n 🙂 ,men visst kan jag lägga ut bilder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *