Ketos - ingen förutsättning för att gå ner i vikt

Optimal ketos, att vara i zonen och hur man väl kommer dit och stannar där- kommer upp då och då på kursen. Vad gäller? Är detta det absolut bästa tillståndet för kroppen att vara i? Är det bara då vi bränner fett? Kommer vi dit genom att dricka MBC och minska på proteinet? Är det den magiska lösningen på våra viktproblem?

Don´t kill the messenger, men svaret på många av frågorna är NEJ! Ketos tyder på att kroppen gått över till att bränna fett framför glukos (kolhydrater). Ketos kan leda till att man tappar i vikt/fett, men det är inte en förutsättning för att man ska gå ner i vikt - alltså måste man inte vara i (optimal) ketos för att minska i vikt.

”Att ständigt befinna sig i ketos kan öka risken för sänkt ämnesomsättning” hämtat från Jonas Bergqvists bok Optimal hälsa med LCHF och träning.

Kanske kan vara skönt att veta som nybliven LCHF:are, då man lätt kan tro att en ketonmätare och ett värde inom den optimala zonen är förutsättningen för en lyckad viktresa.

Gonatt!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *