Kålpudding med nya smaker

Den gamla godingen håller än, men ibland är det trevligt med lite variation. Den här kom till av en slump, eller rättare sagt jag utgick ifrån vad jag hade i kylen - och detta blev resultatet.

Till 4 portioner behöver du:
600 g färs (jag hade nöt)
400 g vitkål
smör
salt och peppar
200 g champinjoner
1 vitklöksklyfta
1 röd chili
100 g ädelost

Sätt ugnen på 225 grader. Strimla vitkålen fint och stek mjuk i smör. Låt den få liiite färg. Ta sedan upp och lägg åt sidan. Finhacka chilin och skiva svampen tunt. Salta, peppra och stek detta i smör tillsammans med pressad vitlök tills svampen fått fin färg. Smula ner osten i svampblandningen och rör runt. Osten behöver inte smälta helt. Lägg färsen i en bunke och blanda med ost/svampröran. Salta eventuellt mer och peppra. Bred ut hälften av färsen i en form. Lägg på hälften av den stekta vitkålen. Bred på resten av färsen och toppa med det sista av vitkålen. Ställ in i ugnen ca 30 minuter. Täck med folie om kålen börjar bli för mörk. Servera med traditionella tillbehör som lingon, blomkålsmos och brunsås.

2 reaktioner till “Kålpudding med nya smaker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *