Fett bakslag

-”So, how was your weekend? Any treats or alcohol?” frågar PT:n

- ”Äh, ja…Men inga galna mängder” svarar jag.

-”Hm, we´ll see what that means”.

-”Oki.”

Fram åker kalipermätaren och han kniper tag i hals, kind, triceps bröst och konstaterar att det verkar som om jag kommer undan med mina ”treats”….tills vi kommer till naveln, the lovehandles och vaden (de ställen som visar på insulinkänslighet, stress och muskeltillväxt). BAM! - ökat 0.6 i fettprocent. Så var det med den saken. Veckan har i övrigt inte skilt sig nämnvärt från de andra två. Lite mer mjölkprodukter, lite mer pannkaks/bull-frukostar.

Vi babblade vidare lite om det sista BSM protokollet som han vill att jag ska göra som handlar om att öka insulinkänsligheten och minska kortisolet. Punkter som ska det visa sig på är navel, buk och kärlekshandtag. Det kommer konsumeras sjuka mängder omega-3 och jag måste sova mer.

Fick som vanligt bakläxa på det här med sömnen. Han tycker att jag är dum i huvudet som inte sover mer, när jag vet hur mycket det påverkar kroppen. Jag kan bara hålla med honom, ändå prioriterar jag dagligen bort sömnen. Jag måste skärpa mig på den punkten. Att formtoppa handlar om att må bra, inifrån och ut - och en frisk och stark insida är lika viktig (om inte viktigare) än utsidan.

Idag börja projekt sömn. I säng till 22.00, så att jag i alla fall sover till 22.30, för att vakna pigg och fräsch när klockan ringer 5.30

4 reaktioner till “Fett bakslag

  1. Oh no. Vi får se vad han säger på min mätning… Haha vafan. Jag är kluven här . Jag gillar vin och att mig ett par glas på helgen. Jag vill liksom inte ge upp det, man borde väl kunna komma iform ändå? Andra gör ju det? Få nog bli ett blogginlägg om detta känner jag:)

    1. Klart man kan och det ska man med! fast det blev lite mer än vad jag planerat den här påskhelgen 😉 Jag tror även att ju lägre fettprocenten blir, desto mindre utrymme att ”unna” sig blir det. Kroppen har ju en set-point för både vikt och fett, och innan denna stabiliseras får man kanske vara lite försiktigare? Sen är vi ju alla olika och tål saker olika och många andra aspekter spelar in, som ålder, stress, sömn etc.

  2. Hej, och tack för superbra blogg o att du bjuder på dig själv 😉
    Vad menar du med att inta sjuka mängder omega 3? Skulle fettet på magen minska av det?
    Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *