Smörbaserad majjo

april 18, 2023 i Recept, Sås / Röror

Vet inte om det är riktigt rätt att kalla det här för majjo. Den blir inte lika lös i konsistensen, den blir mer som ett fluffigt smör. Får den stå framme en halvtimme i rumstemperatur blir den riktigt trevlig. Anyways, smör känns bättre än olja och är framförallt godare. Kommer lätt göra det här fler gånger, med andra smaksättningar. Denna gjorde jag som en bea, det är ju aldrig fel :) Har inga exakta mått då jag svängde ihop den på måfå, så ni får provsmaka er fram.

1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
100 g smör
salt, peppar och dragon

Smält smöret i kastrull med dragon och låt det svalna. Vispa ihop gula med dijon och vinäger. Börja sedan droppvis hälla ner smöret i ägget. Fortsätt till allt smör är blandat med ägget. Jag tog inte med ”bottensatsen” i smöret. Smaka av med salt och peppar och ev mer dragon. Kan tänka mig att det blir fint att smaksätta med både vitlök och chiliflakes. Nästa gång :)