Smaktest av gårdagens fynd

Här har vi delar av inköpen jag gjorde hos LCHF butiken igår. Har såklart hunnit smaka på alla, vem kan hålla sig??? Vi börjar med smöret som är biodynamiskt, det låter något det 🙂 Hittade den här förklaringen på Wiki.

Biodynamiskt jordbruk är en odlingsmetod som baseras på ekologisk odling och en form av astrologi. Odlingsformen härrör från Rudolf Steiners seminarier om jordbruk 1924och utgår ifrån en antroposofisk världsbild. Det som praktiskt skiljer biodynamisk odling från ekologisk odling är användandet av de åtta biodynamiska preparaten. Preparaten ska enligt Steiner göra så att kosmiska krafter påverkar jord och växter positivt.

Hippiesmör 😀 Förutom denna sköna inställning till djur och natur smakar smöret fantastilicious! Har provat en hel del smör och det här seglar upp och kniper förstaplatsen.

Sen hade vi getmjölken (som tyvärr visade sig vara homogeniserad, buhu.) Jag använder inte mjölk i vanliga fall, men var nyfiken på hur getmjölk smakar. Och vet ni, det smakar precis som komjölk! Ingen skillnad what so ever. Hade det i kaffet i morse och det funkade hur bra som helst. Ingen underton av get där inte 🙂

Den ekologiska fåryoghurten kommer från Knuthenlund i Danmark och är inte homogeniserad. Den smakar som en naturell yoghurt ”ska” smaka, lite syrligare - som Kefir typs. Funkar till frukost, som såsbas och det ska till och med gå att värma den! Det enda negativa är priset, som är 17 spänn för 125 gram. En fetthalt på 5,5 gram 4,6 kolhydrater och 5 g protein! Den här kommer jag absolut att köpa igen.

Grasse de canard, eller ankfett som det heter på svenska var jag mest nyfiken på att prova då det sägs ge en divine smak på sakerna man steker det i (främst grönsaker och rotfrukter). Har inte provat att steka något än, men smakade på fettet och ja, visst smakar det anka eller fjäderfä alltid. Kan tänka mig några kantareller stekta i det här 🙂

Avslutningsvis köpte jag en påse broccoli chips. Fi fan! Under all kritik. Smakade som en kombo av broccoli och gräs. Torrt och otrevligt. Nä - aldrig mer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *