Sugar detox

augusti 26, 2013 i Hälsa

Jag känner att det räcker nu. Räcker med unnandet, gottande, mysandet och frossandet. Well, frossande har jag väl inte sysslat med, men you get the picture. Sommar, semester, kompisar, grill, glass, dessert, vin, choklad, nötter, svålar, bröd och bakverk. Alla LCHF ”godkända” snaskerier, men ändå - you get the picture.

Det är helt okej att släpp på bromsen och ”unna” (blä, gillar inte det ordet) sig under dessa ljuvliga sommarmånader, men nu känner jag att det räcker. Hela jag är liksom lite avtrubbad. Hjärnan är mosigare och jag är smått omotiverad och ofokuserad. Inte likt mig alls! Vad som är positivt är att jag vet vad det beror på och vet vad jag ska göra något åt saken. Sugar detox!!!

Jag vet inte hur det är för er, men för mig är det bara en sak som gäller - och det är att klippa alla band till det som gör hjärnan seg och osammarbetsvillig. Vi får helt enkelt säga bye bye till nedanstående produkter för ett tag för att få rätt på obalanserna i skallen. Hur länge? September ut, med eventuell förlängning beroende på kropp och skalle. Det blir alltså farväl till:

  • Sötningsmedel
  • Bröd
  • Bakverk
  • Desserter
  • Glass
  • Choklad
  • Nötter
  • Svålar hahaha
  • Alkohol

Känns det trist? Vad ska man fokusera på och vad ska man ”unna” sig i stället för ovanstående? Kanske att man behöver tänka om, hitta nya sätt att umgås och belöna sig på. Varför måste allt vara förknippat med mat och njutning genom denna? För min del blir det fokus på att äta bra mat -äta för att leva och inte leva för att äta:) träningen och sömnen. Detta i kombo med rätt kostillskott känns som ett vinnande koncept. Time will tell.

Brukar få många frågor om vad och hur mycket jag äter, tränar och kostttillskottar och tänkte försöka dokumentera så mycket jag bara kan, så långt tiden räcker till. Maten läggs såklart upp på instagram - får se hur jag löser träningen.

Viktigast nu är att detoxa och komma i balans - vilket jag INTE är för tillfället. Sekundärt, men så mycket mer påtagligt är bildbevis. Foton, vikt, mått och fettprocent :) Jag kommer även att ta dessa och med all sannolikhet publicera resultaten när september månad lider mot sitt slut.

Vad säger ni, är ni på the sugar detox?