Jag äter inte frukt, men choklad går bra.

Följande utspelar sig på Instagram…

En tjej lägger upp en bild på sin frukost. Turkisk yoghurt med nötter, några bär och ett par bananskivor. Hon taggar fotot med LCHF frukost. Väldigt snart får hon kritik från en kvinna som poängterar att banan och övrig frukt minsann inte är LCHF. Hon spinner vidare på hur trött hon är på alla som försöker göra dieten till något som den inte är.

Samma kvinna kränger glad i hågen mörk choklad och ett glas (eller två) rött varje kväll. Väldigt LCHF :/

En halv banan innehåller ungefär 9 gram kolhydrater. 2 rutor mörk choklad och två glas vin innehåller ca 7 gram kolhydrater. Båda innehåller socker!!!

Innan man klankar ner på andra ska man kanske se över sina egna vanor. Right?

 

 

9 reaktioner till “Jag äter inte frukt, men choklad går bra.

  1. Det är inte samma sak kan jag tycka. Det är ju rätt, banan tillhör ju verkligen inte LCHF. Sen kan hon som påstpd det ha ätit 90 % choklad 2 bitar vilket är okej enligt lchf..(finns ju sockerfri sådan också) druckit 2 glas torrt vin Banan är ju inte lchf någonstans så förstår verkligen inte varför hon taggade LCHF 😉

  2. Hur kan någon avgöra vad som ”tillhör” lchf? ^^ varken banan eller choklad ingår väl i strikt ketogen lågkolhydratkost.. Däremot i en liberal lågkolhydratkost kan man gott äta en frukt eller en bit choklad någon gång. Särskilt om man tycker att man mår bra av det! En ekologiskt odlad banan lär innehålla bättre saker än chokladbiten också. Om viktnedgång är målet bör man undvika båda två :p

  3. Om man bara säger ”lchf” så tycker jag det är den liberala varianten med 20-50g carbs per dag och då tycker jag det är helt okej med både banan och vin och annat. Strikt däremot är en annan femma, då ryms det inte mycket bananer i dieten.. men å andra sidan, om nån bara äter ägg och bacon och kött och sallad och sen tar en halv banan innan träningen så visst, kan vara strikt det också… Men jo, vin-damen borde ju tänka ett varv till innan hon klagar på andra…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *