Detta är den bästa och mest effektiva träningen för viktnedgång och minskad fettmassa!

Mohoho, där trodde ni allt att jag skulle servera den ultimata lösningen va? . Got your attention now, right 😉 Tyvärr sitter jag inte inne på den, men det är inte en helt ovanlig rubrik på träningsbloggar och tidningar. Det är mycket snack om ”bästa” sättet och ”snabbaste” sättet att tappa fettprocent och kilon på.

Jag har också varit en sökare. Velat ha det mest effetktiva styrketräningsprogammet, sökt efter de mest effektiva övningarna, hur många reps man ska göra, hur många set, ska man splitta sin träning eller inte? Hur man ska träna för att gå ner mest i fettprocent? AAAAAAAHHHHHHH! Under en väldigt lång tid brydde jag mig alldeles för mycket om ovanstående. Så mycket att jag tappade bort kärnan i det som träningen är för mig - jag tappade helt enkelt glädjen i att träna. Förstår ni? Man kan tränar för olika saker - ha olika mål. Jag har såklart velat få mer muskler, bli mer tonad - men även bli starkare, kunna träna tyngre, göra svårare övningar…Allt det där bara försvann när jag blev helt insnöad på att tappa fettmassa och att träna efter att uppnå detta mål. Så jäkla tråkigt! Vem bryr sig om man går ner några fettprocent om man inte har kul under resans gång? Det är inte kul att träna för att man ”måste” och inte för att man vill det. Tror även det kommer att ha en avgörande roll - på de resultat man kommer (eller inte kommer) att få.

Själv har jag hittat ett upplägg som passar mig klockrent! Jag gillar alla grundövningar i styrketräningen- så det är basically what I do. Slänger in en spontan övning då och då för att det är kul, men håller mig som sagt till basen. Jag gillar att få upp flåset och bli svettig när jag tränar - därav slänger jag in korta konditionsövningar mellan styrkeövningarna. Det blir en form av stryrketräningstabata. Att tempoträna, köra låååångsamt tempo när det gäller styrkan (5 sekunder i den excentriska fasen och 1 sek i den koncentriska) är något jag verkligen gillar och gör att jag känner att jag har full koll och kontroll! Jag kör olika reps och set varje vecka (3-6-9) men ser till att öka vikterna efter varje likvärdig vecka. Garanterad (än så länge 😉 styrkeutveckling! This is it! Det är såhär jag ska träna! Jag har kul, jag vill träna, jag blir starkare och jag ser att kroppen förändras!

För att hitta ditt sätt måste du prova på en hel del träningsupplägg och olika övningar, men när du väl hittat det kommer det bli ett hallelulja moment! Det spelar ingen roll om strong lifts 5X5 är det mest effektiva sättet att träna på när det gäller att lägga på sig muskler och tappa fett - om du inte tycker det är kul, och inte går all in och verkligen lyfter strongt- på riktigt alltså! Kanske att du ska ha en lite annan approach och helt enkelt skita i vad någon annan säger är bäst, och hitta det sätt som är bäst för dig?

You go girls!

Snart ska jag börja med spännbilder igen 😀

 

 

3 reaktioner till “Detta är den bästa och mest effektiva träningen för viktnedgång och minskad fettmassa!

    1. Vad kul att du känner så 😀
      Tanken är att jag ska börja blogga mer på Matdagboken, så hela LCHF ligan kan ta del av vad jag sysslar med, och eventuellt hitta lite inspiration 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *