Jag vill älska dig…

oktober 15, 2013 i Hälsa

…men du gör det svårt för mig! Snackar om mina gjutjärnspannor. Allt fastnar ju när man steker i dom! Det spelar ingen roll hur mycket smör eller olja jag använder :( När man sedan ska göra rent järnet ska man endast använda varmt vatten. Well, det är pretty svårt att få bort hårda stekrester med bara varmt vatten. Och när man väl lyckas få bort skiten är pannan helt torr och då vet man hur resultatet vid nästa stekning kommer bli. Har testat att olja in järnen, även under uppvärmning under lång tid - men nä….det hjälper inte. Jag blir galen! Vad gör man? Hit me med era bästa tips.

Varför gjutjärn? För att undvika de kemikalier som finns i non-stick, teflon och aluminium kärl. Aluminium och PFOA är gifter som antingen lagras i vår fettvävnad eller lever under lång tid. Hur dessa påverkas oss råder det som vanligt delade meningar om, men varför chansa när det finns trevligare alternativ?

Har inte testat keramiska järn än. Det är ju ännu ett alternativ. Vad säger ni? Är de bra eller?