Liver lover

oktober 21, 2013 i Hälsa

Har länge gått och tänkt på att jag borde äta lever. Innehåller sjukt mycket nyttigheter, men sen är det ju det här med smaken. Sist jag provade var i och för sig i tidiga tonåren och då gick det inte riktigt hem. Hur som helst har jag haft lite tankar om dess nyttighet - levern är ju trots allt ett organ som tar hand om en massa skit, och sen ska man äta detta “hälsosamma” reningsorgan? Nu hade jag förvisso inte tänkt sätta i mig en industri-lever, då jag tänker att de borde innehålla rester av både det ena och det andra. Var får man tag på en ekologisk lever från en gräsbetande ko? På Green Matmarknad såklart! Det visade sig att det var en beställningsvara, men jag kunde beställa hur mycket eller lite jag ville. Älskar den affären!

För att sejfa gjorde jag två olika rätter. Det blev en ugnsbakad leverpastej och en köttfärssås där jag blandade ner lever, för att maskera smaken. Gjorde även en smakrik sås på tomat, vin, bacon och vitlök för att trolla ännu lite mer, men alltså nej, det går bara inte! Det har en väldigt speciell smak som liksom äter sig igenom allt annat. Det är bara till att konstatera att det inte kommer bli någon mer lever i det här huset.