Mjölfritt nötbröd

Hittade detta recept i Aftonbladets LCHF bilaga. Blev helt förälskad i bilden de lagt ut på detta bröd! Det är inte ofta jag går igång på bröd och kakor, men tjena vad gott det här såg ut! Receptet kommer från Thomas Rode Andersens senaste bok ”Stenålderskost- paleo för moderna människor”. Jag adderade till 2 msk brödkryddor till originalreceptet och bytte ut olivoljan mot smält kokosolja.

Till ett avlångt bröd behövs följande:
100 g mandlar med skal
100 g hasselnötter
100 g valnötter
100 g linfrö
100 g sesamfrö
100 g solrosfrö
100 g pumpakärnor
100 g pinjekärnor
(2 msk brödkryddor)
6 ägg
1 dl olivolja (jag körde som sagt kokos)

Värm ugnen till 160 grader. Hacka några av nötterna grovt och låt resten vara hela. Blanda sedan alla ingredienserna. Klä en avlång 2 liters form med bakplåtspapper och häll ner degen. Grädda mitt i ugnen 60 minuter. Ta sedan ut brödet och låt svalna på galler.

Alltså, det här brödet <3 Det väger bly, är kompakt och tuggigt. Rått och naket liksom. Så himla gott med bara ett tjockt lager smör på, kommer definitivt att göra det här igen. Jag fick ut 37 skivor och energifördelningen per skiva ser ut enligt följande:

Fett 15 g
Protein 5,4 g
Carbs 2 g
Kcal 166

5 reaktioner till “Mjölfritt nötbröd

  1. Ser väldigt gott och mäktigt ut! Kan tänka mig att det blir gott att rosta också.

      1. Ha ha, ja gör det! Kan ju vara smidigt att skiva och frysa in och sen ta fram och rosta. 37 skivor tar väl ett tag att få i sig även om ni är två… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *