Året som gått

Det blev en grande finale på 2013! Det bjöds på fantastisk god mat och dryck -och väldigt trevligt sällskap, som alltid <3 Fick även pratat med minsta syrran som flyttat till San Fransisco. Saknar henne enormt <3

Anyways, när jag ser tillbaka på det gångna året har det varit ett år i experimenterandets tecken vad gäller kost och hälsa. Först ut var Biosignature modulation, där man genom intag av diverse kosttillskott skulle komma tillrätta med hormonella obalanser och på så sätt punktförbränna fett. Därefter testade jag 16:8 fasta. Först med bibehållet energiintag, följt av lika många veckor med reducerat energiintag. Ville se hur de olika uppläggen skulle påverka styrka, muskelmassa och viktnedgång. Kort därefter hakade jag på 5:2. Här var målet att se vilka hälsofördelar och hur blodfetter, blodsocker och IGF-1 skulle påverkas. Hann även en med en månad utan unnande och gottande, dvs en månad utan något sött i någon form - och avslutade året med projekt optimal ketos där jag mätte mina blodketoner under två månaders tid för att se hur det skulle påverka träning, humör, sömn och vikt.

När det kommer till träningen provade jag på en del nya upplägg. Först ut var German volume training (GVT). Ett upplägg som blev roligare ju längre man körde, då man kunde öka vikterna konstant genom hela upplägget. Sen testade jag metabolic kombinations (styrketräning blandat med explosiva konditionsövningar), slow training (TUT, time under tension) och lärde mig göra både pistoler, dips och chin- ups!

När jag blickar tillbaka känner jag att det varit ett otroligt lärorikt år. Jag har lärt känna mig själv och min kropp ännu lite bättre - har definitivt blivit en bättre lyssnare vad gäller denna 🙂

Mina mål vad gäller träningen inför 2014 är inte fullt fastställda. Pull-upsen hänger kvar (när ska det ske?) Känner att jag kommer ha gott om tid till att tänka på detta under mina kommande emsterveckor i solen 😀

När det kommer till kosten är jag om möjligt ännu mer övertygad om att vi måste se till helheten. Kolhydrater är inte farliga och det finns inget naturligt eller arteget med att basera sitt kostintag på mejeriprodukter. Jag kommer fortsätta äta paLCHF (en kombo av paleo och LCHF), med fokus på bra råvaror. Har många tankar runt kosten, vilka jag kommer dela med er senare. Just nu har jag bara ett fokus - och det är SEMESTER! Experimenterandet får vänta på sig, men jag lovar att det finns mer att utforska 😀

Andra planer inkluderar starten av ny hemsida med webshop. Vad tror ni om det? Är trött på att inte kunna handla allt jag vill under ett och samma tak, samt att behöva läsa på varenda produkt för att se om den innehåller nåt skit eller inte. What u think?

Finns mycket mer att säga om 2014, men lite får jag spara till senare 🙂 Vad har ni för planer för 2014?

7 reaktioner till “Året som gått

 1. Vilket händelserikt år du haft! Och kul att ha fått följa dig med alla olika experiment också. Och alla smarriga recept du lägger ut är ju to die for!
  2014 för mig blir att föda barn (gaah, bara 6 v kvar!) och komma i form igen. Börja träna inför maraton 2015 är planen samt fokusera på basövningar på gymet, ska också se till att få till de där chinsen och iaf nån pullup!

 2. Kul! Är väldigt nyfiken på om du har några tips för att klara chins, dips och pistols då de råkar vara mina styrkemål för tillfället (även om jag ar en bra bit kvar…) 🙂

  1. Well, jag har tränat både tungt och medel tungt under året som gått. Vad gäller pistols gäller det att bygga starka ben, så knäböj och benpress - samt att öva på pistolen (youtuba, det finns en uppsjö av how to) har absolut hjälpt till. Bänkpress och armhävningar har hjälp vad gäller dipsen. I början kan man ”fuska” och lixom vila eller använda ett ben som stöd, när du kör dips. Sen är det bara till att öva.
   Chinsen (det lät som att jag kunde göra flera stycken - jag kan göra en :D) jag började i år med att köra negativa chins och pullups, alltså börja i högsta position och sänk dig sedan neråt väääääldigt långsamt. Detta i kombo med assisterade chins (och övrig ryggträning som rodd, latsdrag, marklyft) har hjälpt mig sätta min första oassisterade!
   Lycka till!

 3. Well, jag är ju nybörjare på det här med både LCHF och styrketräning. Men jag är så otroligt glad över mig själv att jag sedan maj förra året så sakteliga la om kosten. Mycket tack vare din inspi. Saknar sockersug o har tappat ett par kilon men har några envisa kvar. Styrketräning har aldrig varit min gren ( så f- benat tråkigt) men träffar nu ett PT en gång i mån och han lär mig ett o annat. Mitt mål med 2014 är att springa/jogga Tjejmilen trots artrosknän Det är stort då jag aldrig i hela mitt långa liv varit en löpare.. Hoppas du får en fantastisk semester i solen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *