Pest eller kolera?

Jag har länge köpt chark och korv av detta märket, Alejandro från Spanien. Glutenfritt, utan socker och tillsatser. Ingen nitrit! Världens vackraste innehållsförteckning. Fast den är ju inte ekologisk och med tanke på djurhållningen ser ut utomlands samt den frikostiga anvädningen av antibiotika känns den inte helt hundra.

Jag har ännu inte hittat en svensk korv som både är fri från nitrtit och stärkelse. Det är antingen eller. Mjöl och nitrit eller antibiotika? Pest eller kolera. Varför måste man välja?

Är sjukt sugen på att börja stoppa egen korv, men är inte beredd att gå all in köpa värsta korvstoppar kitet. Men tänk er vad man skulle kunna åstadkomma för magi i köket! Bra kött samt färska örter och kryddor. Är det möjligt att stoppa korv utan maskin?

7 reaktioner till “Pest eller kolera?

  1. Willys egna märke (Garant), har en färsk korv (2 el 3 sorter), svenskt kött, inga tillsatser. I min butik ligger de där kycklingfilé o dyl ligger, inte bland korven!

    1. Tack, kollade upp länken men korven innehåller för mycket trams för mig (jästextrakt, stabiliseringsmedel E450, vitlök, antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250, rökarom)….. Sorry, men jag är sjukt petig 😉

  2. Det går att stoppa korv med en vanlig tratt. En smula meckigt dock.
    Enklast är att hitta en gammal hushållsassistent (en sådan som alla tanter och farbröder har stående) och komplettera med ett korvhorn av nyare modell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *