Levergryta utan leversmak

Jag har gjort det! Hittat smakerna som nästintill eliminerar leversmaken och gjort en god gryta av det hela. Leverna hade jag fått tips om att man skulle steka hårt i en smakrik kryddblandning, tack Camilla :D, därefter tänkte jag på smaker som kunde minimera leversmaken ytterligare och resultatet blev det här.

Till 4 port behöver du:
400 g KRAVmärkt kycklinglever
1 msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk lökpulver
1 tsk svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk oregano
0,5 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
smör

Hacka levern i små bitar och stek i rikligt med smör tillsammans med kryddor och vitlök. Lyft upp och lägg åt sidan.

2 små gula lökar
smör
2 dl kokosmjölk
3-4 tsk dijonsenap
ca 8+4 msk finriven pepparrot
stor kapris

Hacka löken och stek mjuk i smör. När löken är mjuk och fått färg tillsätts kokosmjölken och senapen. Svårt att säga hur mycket pepparrot som går åt, men skulle tippa på att jag hade 8 msk i såsen och tillsatte säkert lika mycket till som garnering när rätten var färdig 😉 Beror lite på hur hett man vill ha det.
Blanda sedan ner levern i såsen och rör runt. Servera tillsammans med smörstekt strimlad vitkål och MASSOR av skivade kaprisar. De tar bort leversmaken for sure.

2 reaktioner till “Levergryta utan leversmak

 1. Som jag sa, idiotsäkert! 😉

  Bjuder på en till smidig favorit.

  1 ägg
  1 msk riven ost
  1 tsk valfri mjölk
  Flingsalt

  Vispa ihop och grädda i våffeljärn. Man måste grädde längre än med en vanlig våffla. Toppa valfritt.
  Jag brukar ta en ostskiva, lite färskost och lägga på våfflan, vika dubbelt och grädda en stund till. Jag struntar i den där tsk mjölk och har inte märkt någon skillnad. Om det går att göra mejerifritt på något sätt vet jag inte men den rivna osten kan ersättas med färskost i alla fall. Om nån kan komma på hur man minskar äggsmaken blir jag glad, har en kinkig tonåring…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *